VIDEO Hrozí vojna na Kórejskom polostrove? Toto je názor známeho analytika

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 09:00 • 2 min
VIDEO Hrozí vojna na Kórejskom polostrove? Toto je názor známeho analytika

BRATISLAVA – Kríza na Kórejskom polostrove sa prehlbuje. Rétorika medzi vodcom KĽDR Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom sa vyostruje.

slovakia

left justify in out

Počas jadrových skúšok na Kórejskom polostrove, ktoré sa konajú každoročne, sa tento rok situácia medzi Severnou Kóreou a USA značne vyostrila. 

 

K brehu Kórejského polostrova smerovala americká vojenská flotila na čele s lietadlovou loďou Carl Vinson. Vodca Severnej Kórei situáciu odsúdil a považoval za výrazné ohrozenie suverenity štátu.

 

Po raketovom útoku na sýrsku leteckú základňu Šajrat sa experti obávali, že Donaldovi Trumpovi dôjde trpezlivosť a rovnako neočakávane dá príučku aj severokórejskému prezidentovi Kim Čong-unovi.

 

Ako sa vyvinie konflikt medzi Severnou Kóreou a USA, hrozí vypuknutie vojny v tomto regióne a aký veľký je v skutočnosti mocenský potenciál KĽDR, dajú sa predpokladať ďalšie kroky prezidenta Trumpa sme sa spýtali politického analytika Doc. Eduarda Chmelára. Viac sa dozviete vo videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies