VIDEO Hranaté jablko alebo melón v tvare srdca? Netradičnú úrodu môžete mať aj vy

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 09:46 • 2 min
VIDEO Hranaté jablko alebo melón v tvare srdca? Netradičnú úrodu môžete mať aj vy

Ak vás omrzeli obvyklé tvary ovocia a zeleniny, skúste nový "vynález", formu na tvarovanie úrody.

slovakia

left justify in out

Na celé kusy ovocia vo fľašiach s liehovinami sme si už zvykli, hoci aj tu sa určite viacerí z nás zamysleli nad tým, ako výrobca cez tak úzke hrdlo dostal dovnútra celú hrušku. Nie, skutočne neurobili nádobu okolo zrelého plodu. Keď je hruška, slivka či marhuľa na strome ešte veľmi malá, prestrčí sa cez hrdlo fľaše a priviaže sa o konár. Cez priesvitné sklo sa k nej dostávajú slnečné lúče a prostredníctvom halúzky zasa živiny. Tak môže dozrieť vo vnútri nádoby, z ktorej sa potom jednoducho odtrhne a môže sa plniť alkoholom.

 

V Číne sa touto metódou inšpirovali a pridali dávku originality. Vymysleli formy na tvarovanie ovocia. Fungujú podobným spôsobom ako fľaše s alkoholom, ale s tým rozdielom, že forma, do ktorej sa plody vkladajú má určitý tvar. Od kociek, cez srdcia, až po lebky a Budhov. Možnosti sú prakticky neobmedzené.

 

Nádoba je z pevného a priehľadného materiálu a je otvárateľná. Drobný plod sa pevne uzavrie dovnútra a potom už len rastie a kopíruje tvary použitej formy. Po dozretí sa otvorí a, bualá, srdcový melón je na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies