VIDEO Hossu ocenili za 500. gól: Jeho dcérka ho takto odmenila!

NETKY.SK • 31 Október 2016, 08:50 • 2 min
VIDEO Hossu ocenili za 500. gól: Jeho dcérka ho takto odmenila!

CHICAGO- Jedenásť dní po pokorení magickej hranice 500 gólov sa slovenský hokejista Marián Hossa dočkal aj verejného poďakovania od vedenia Chicaga.

slovakia

left justify in out

Na milej slávnosti, ktorá predchádzala prvému buly nedeľňajšieho súboja Chicago - Los Angeles (3:0) mu v krátkom príhovore osobne zablahoželal prezident a výkonný riaditeľ klubu John McDonough, ďalší dvaja členovia vedenia tímu generálny manažér Stan Bowman a viceprezident pre hokejové operácie Al Macisaac mu zasa odovzdali pamätnú hokejku s pripomenutím 500. gólu, ktorý dosiahol 18. októbra 2016 v zápase proti Philadelphii (7:4).

 


"Marián Hossa si prvýkrát obliekol dres Chicaga v roku 2009 a ihneď sa stal dôležitou súčasťou obnovy nášho tímu. Skvelý obojsmerný hráč, znamenitý strelec a ešte lepší človek do kabíny. Odmenou za jeho stabilnú výkonnosť sú tri Stanleyho poháre, ktoré z neho urobili superhviezdu a budúceho člena siene slávy. Meno Hossa je synonymom víťazstva, ale aj gólov. Iba 44 hráčov v celej histórii NHL dosiahlo to, čo on - 500 gólov. V mene organizácie Blackhawks mu srdečne blahoželám k tomuto míľniku," uviedol prezident a výkonný riaditeľ Chicaga John McDonough v slávnostnej reči na počesť Hossu.

 

Slovenský krídelník stojac na červenom koberci na ľadovej ploche v Chicagu nepočúval tieto slová sám. Okrem zaplneného hľadiska United Center mal pri sebe manželku Janu, dcérky Miu a Zoju ako aj rodičov Františka a Mariku. Zábavný moment nastal počas príhovoru McDonougha. Jeho mladšia dcérka Zoja s úsmevom na tvári stlačila otca za nos, na čo Hossa zareagoval vtipnou grimasou. Smiech zaplnenej haly na chvíľku prerušil prezidentov príhovor. "Zoja si ukradla celú šou pre seba. Určite si myslela, že slávnostný ceremoniál patril jej. A my sme s tým úplne v pohode," napísali Blackhawks na Twitteri.

 

Video s týmto momentom už obletelo zámorské hokejové portály, priniesol ho aj oficiálny web NHL. "Netušil som, že nás sníma kamera. Dieťa sa postaralo o všeobecnú zábavu," uviedol Marián Hossa na webe NHL v reakcii na Zojkin počin. "Bola to dnes Hossova noc. Môže byť hrdý na to, čo dokázal počas kariéry," cituje trénera Blackhawks Joela Quennevilla portál periodika Chicago Sun Times.


Slovenský krídelník presvedčil o svojich kvalitách aj priamo v zápase proti Los Angeles, keď k triumfu 3:0 prispel gólom a asistenciou. V tejto sezóne už má 7 bodov (3+4) a čoskoro zrejme dosiahne ďalší zaujímavý míľnik kariéry - hranicu 1100 bodov v produktivite. Momentálne má na konte 502 gólov a 594 asistencií, teda 1096 bodov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies