VIDEO Hokejová "dvadsiatka" podľahla rovesníkom z Česka

NETKY.SK • 28 December 2015, 23:08 • 2 min
VIDEO Hokejová "dvadsiatka" podľahla rovesníkom z Česka

HELSINKI - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov neuspela vo svojom druhom vystúpení na svetovom šampionáte juniorov vo Fínsku, v Helsinkách v Hartwall Areene prehrala s rovesníkmi z Česka 0:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Ernesta Bokroša v základnej B-skupine nenašli recept na brankára Vaněčka, slovenský gólman Húska inkasoval v 37. min v oslabení z hokejky Pastrňáka a v 52. min sa za jeho chrbát dostal puk od korčule obrancu Černáka. Slovensko sa s Českom stretlo na juniorskom svetovom šampionáte predtým naposledy v predchádzajúcej sezóne, vo štvrťfinále hokejisti spod Tatier triumfovali 3:0 a neskôr si vybojovali bronz. Mladí slovenskí hokejisti majú v utorok voľno, v stredu 30. decembra nastúpia o 17.00 h SEČ proti domácim rovesníkom.

 


B-skupina (Hartwall Areena) - pondelok:
Slovensko - Česko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 37. Pastrňák (Zbořil, D. Kaše), 52. Lakatoš (Hronek)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Rantala (Fín.) - Otmachov (Rus.), Waldejer (Nór.), 8998 divákov

 

 

 
Slovakia vs. Czech Republic (0-2) - 2016 IIHF World Junior Cha...

The Czechs got their first win, 2-0 against neighbouring rival Slovakia. Watch the highlights here.

Posted by International Ice Hockey Federation (IIHF) on Monday, December 28, 2015

 


Zostavy:
Slovensko: Húska - Jaroš, A. Sloboda, Černák, Koch, L. Romančík, M. Moravčík, Maier - J. Milý, Sukeľ, Matej Paločko - Pospíšil, J. Šiška, Hrušík - Huňa, Sádecký, R. Bondra - Briestenský, M. Surový, Lešťan
Česko: Vaněček - Sklenička, Mašín, Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek - Pastrňák, Špaček, Smejkal - Chlapík, Lakatoš, D. Kaše - Stránský, Veselý, Tomášek - Voženílek, Ordoš, Šoustal

Prvú vážnejšiu príležitosť v zápase mal v závere 5. min český obranca Sklenička, no jeho pokus spomedzi kruhov mieril nad Húskovu bránku. Vzápätí Česi nevyužili presilovku pri vylúčení Pospíšila, po jej skončení sa k odrazenému puku dostal Lakatoš a poriadne preveril pozornosť slovenského gólmana. V 11. min mohli skórovať Slováci, ale Sukeľ a o niekoľko sekúnd neskôr ani Sádecký neposlali puk za Vaněčka. Tím SR "20" potom neúspešne pohrozil Lešťanom, pred prvou sirénou tesne minul aj kapitán Jaroš.

 

V úvode druhej časti po prihrávke Matej Paločka nepochodil J. Milý, neskôr trafil kapitán Jaroš hornú žŕdku. Slovenský výber potom nevyužil dve presilovky, v 37. min v oslabení R. Bondra nepremenil únik a Slováci vzápätí inkasovali - Pastrňák vystrelil švihom spoza kruhu a Húska lovil puk zo siete.

 

V 47. min mali vyrovnanie na hokejke Sukeľ či Matej Paločko, ale brankár Vaněček si pri ich šanciach udržal čisté konto. Snahu Slovákov o gól na 1:1 zmarila nešťastná situácia z 52. min - strelu Hroneka vytesnil Húska iba pred seba a puk sa od korčule českého útočníka Lakatoša a obrancu Černáka dostal do slovenskej bránky. Zverenci trénera Ernesta Bokroša sa v závere duelu nedostali k hre bez brankára.

Hlasy (zdroj: hockeyslovakia.sk, oficiálny web šampionátu):

Ernest Bokroš (tréner Slovenska 20): "Neodohrali sme zlé stretnutie. Po náročnom zápase s Bieloruskom sme boli na tom dobre z kondičnej aj taktickej stránky. Jediné, čo nám chýbalo, sú opäť góly. S týmto problémom sme sa borili už aj v našej najvyššej súťaži a ukázalo sa to aj v tomto dueli. Na českú bránku sme vystrelili osemnásť striel, ale ani jedna neskončila v sieti, čo ma mrzí. Rovnako nám nevyšli ani presilové hry. Som spokojný s disciplínou, ale určite musíme byť efektívnejší v koncovke. Zrejme nám chýbal podobný impulz ako Čechom, ktorým prišiel Pastrňák a strhol kolektív. My, nanešťastie, takého hráča nemáme. V utorok máme na programe predpoludním jeden tréning a po ňom sa rozhodneme, ako vyplníme chlapcom čas."

Vítek Vaněček (brankár ČR): "Mám radosť z prvého čistého konta na turnaji. Hrali sme dobre v defenzíve. Naši beci zblokovali množstvo striel súpera. "

David Pastrňák (útočník ČR): "Hrá sa na väčších plochách, je to úplne iné ako v zámorí. Každým dňom sa na ľade budem cítiť lepšie a lepšie."

Ďalšie pondelňajšie výsledky:

A-skupina: Švédsko - USA 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Kanada - Dánsko 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
B-skupina: Rusko - Fínsko 6:4 (1:2, 4:1, 1:1)

Tabuľka B-skupiny:
1. Rusko 2 1 1 0 0 8:5 5
2. Česko 2 1 0 1 0 3:2 4
3. Fínsko 2 1 0 0 1 10:6 3
4. Slovensko 2 1 0 0 1 4:4 3
-----------------------------------------
5. Bielorusko 2 0 0 0 2 2:10 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona