VIDEO Hlina: Ako ten Belizan zistil, že je na predaj penzión v Košiciach?

NETKY.SK • 12 November 2014, 10:39 • 2 min
VIDEO Hlina: Ako ten Belizan zistil, že je na predaj penzión v Košiciach?

BRATISLAVA – Odvolávanie premiéra Roberta Fica trvalo dlhé hodiny a rokovania boli vyčerpávajúce. Debatovalo sa najmä o predraženenom CT-čku firmy Medical Group SK. K tejto téme mal čo povedať aj Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

Daniel Lipšic už pred Hlinovým vystupením naznačil prepojenie firiem na Pentu: "Len nie úplne racionálne uvažujúci človek si môže myslieť, že v malej chalúpke na rovnakej adrese v Belize sídlia dve slovenské firmy, ktoré majú reálne slovenských vlastníkov, reálne slovenské pozadie a reálne rovnaké záujmy v zdravotníctve, keď berieme do úvahy, čo bolo povedané pred niekoľkými rokmi, že Haščák (Jaroslav Haščák, majiteľ Penty, pozn. red.) môže s Paškom dlhodobo počítať.“

 

Hlina sa neskôr v parlamente vyjadril veľmi svojsky k tomuto prepojeniu: „Dobre pripustime, že domorodec sa rozhodne založiť si firmu, pripustime. Pripustime, že úplnou náhodou ju nazve Penta Enterprises, pripustime. Pripustime, že úplne náhodou sídli tam, kde sídli Medical Group, pripustime. Ale prečo ten domorodec potom kúpil penzión v Košiciach. Tá spoločnosť je totiž spolumajiteľom penziónu Rokoko v Košiciach na Gorkého 9,“ povedal Hlina a opýtal sa: „Nie je to veľa? Nie je tých náhod trošku veľa? Ja mám ovce, ja mám kone, tie žerú seno, ale ja seno nežeriem, prosím vás."

 

Nezaradený poslanec Hlina následne svoju reč uzavrel otázkou: "Ako ten Belizan zistil, že je na predaj penzión Rokoko na Gorkého v Košiciach?"

 

 

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) ostáva vo funkcii. Opozícii podľa očakávania nevyšiel ani tretí zámer v tomto volebnom období vysloviť mu nedôveru, keďže nemá potrebnú väčšinu hlasov. Za Ficovo odvolanie po 49-hodinovej diskusii na mimoriadnej schôdzi NR SR hlasovalo len 53 zo 133 prítomných poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies