VIDEO Historicky najväčšia oprava ciest v Bratislave vyjde na 16 miliónov

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 13:57 • 2 min
VIDEO Historicky najväčšia oprava ciest v Bratislave vyjde na 16 miliónov

BRATISLAVA - Až 16 miliónov investuje mesto Bratislava do obnovy komunikácií. Prioritou sú hlavné, najvyťaženejšie ťahy v celkovej dĺžke 200 kilometrov.

slovakia

left justify in out

"V Bratislave prebieha historicky najväčšia oprava ciest. Je to dôkaz toho, že mestu sa darí, je v najlepšej finančnej kondícii a aj takto sa chce podeliť so svojimi občanmi," povedal primátor Ivo Nesrovnal na dnešnom brífingu pri zrekonštruovanej ulici Bajkalská.

 

Mesto opraví dvesto kilometrov ciest a investuje do toho celkovo 16 miliónov eur. Časť z toho je zo zdrojov mesta, časť z vládnej dotácie, ktorú štát prisľúbil v januári na historicky "prvom výjazdovom rokovaní v Bratislave". 

 

"Viem, že s opravou  ciest  je spojených veľa nepríjemností a obmedzení. Bratislavčanom sa chcem poďakovať za trpezlivosť," povedal Nesrovnal.

 

"Spojazdnili sme Bajkalskú, dokončili Panónsku a polovičku Dolnozemskej ulice, opravený je Podháj a Lamačská ulica. Momentálne prebieha oprava Hodonínskej. Tam sa objavila fáma, že sa na jednej z križovatiek zrezáva čerstvo nahodený asfalt, ale ten bol nahodený iba provizórne, lebo bola dokončená predčasne," vysvetlil primátor.

 

Podľa neho sa pracuje vo dne v noci, cez voľné dni a sviatky, aby sa to skrátilo na minimum. "Začína nová fáza, opravíme Brniansku, Račiansku, Kazaňskú a Budatínsku. Gro opráv smerujeme na prázdniny, kedy je najmenšia premávka."

 

Viac v priloženom videu, kde sa dozviete aj to, kedy rekonštrukcie skončia a či sa opravia všetky dôležité komunikácie.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies