VIDEO Herečka Brie Larson sa predstaví v snímke Victoria Woodhull

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 13:23 • 2 min
VIDEO Herečka Brie Larson sa predstaví v snímke Victoria Woodhull

BRATISLAVA - Americká herečka Brie Larson si zahrá v snímke Victoria Woodhull spoločnosti Amazon.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z kalifornského Sacramenta stvárni titulnú postavu - prvú kandidátku na prezidentku USA. Dvadsaťsedemročná herečka sa pod novinku spolu s Lloydom Braunom a Andrewom Mittmanom podpíše aj ako producentka. O scenár projektu sa postará Ben Kopit a Anne Woodward bude jeho výkonnou producentkou. 

Victoria Woodhul bola bojovníčkou za práva žien a sufražetkou. Do funkcie prezidentky USA kandidovala v roku 1872, keď ženy ešte nemali právo voliť, a tak za seba nemohla ani hlasovať. Spolu so svojou sestrou Tennessee Claflin vydávala v 70. rokoch 19. storočia týždenník Woodhull & Claflin's Weekly, ktorý patril medzi prvé periodiká vydávané ženami. Okrem toho viedli maklérsku firmu, ktorá sa do dejín zapísala ako prvá spoločnosť svojho druhu na Wall Street prevádzkovaná ženami. 

Brie Larson, celým menom Brianne Sidonie Desaulniers, si zahrala napríklad v snímkach Koniec snenia (2004), Scott Pilgrim proti celému svetu (2010), 21 Jump street (2012), Dočasný domov (2013), The Gambler (2014), Vykoľajená (2015), Kong: Ostrov lebiek (2017) alebo v seriáli Tara a jej svet (2009 - 2011).

 

Za výkon vo filme Izba (2015) získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe, Zlatý glóbus aj filmovú cenu BAFTA. Na konte má tiež sólový album Finally Out of P.E. (2005). 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies