VIDEO Herec Michael C. Hall sa predstaví v seriáli The Crown

NETKY.SK • 10 Február 2017, 13:46 • 2 min
VIDEO Herec Michael C. Hall sa predstaví v seriáli The Crown

BRATISLAVA - Americký herec Michael C. Hall si zahrá v druhej sezóne historického seriálu The Crown (2016) spoločnosti Netflix. Rodák z mesta Raleigh v Severnej Karolíne sa predstaví ako 35. prezident USA John Fitzgerald Kennedy. Jeho manželku Jackie zase stvárni juhoafrická herečka Jodi Balfour, ktorá účinkovala napríklad vo filme Nezvratný osud 5 (2011).

slovakia

left justify in out

Za seriálom The Crown stojí britský scenárista a dramatik Peter Morgan. Prvá sezóna, ktorá mala dovedna desať epizód, debutovala vlani v novembri a zamerala sa na posledné roky kráľovnej Alžbety II. ako princeznej a jej prvé roky na tróne. Mladú panovníčku stvárnila Claire Foy, jej manžela, princa Filipa si zahral Matt Smith.

 

Okrem nich sa v projekte predstavil aj John Lithgow, ktorý sa ujal roly Winstona Churchilla, Vanessa Kirby v úlohe princeznej Margaréty či Jared Harris. Ten si zase zahral kráľa Juraja VI.. Séria má na konte dva Zlaté glóbusy. Jeden získala v kategórii Najlepší dramatický seriál a druhý si odniesla spomínaná Foy. Druhá sezóna, ktorá je momentálne v produkcii, by mala bezprostredne nadviazať na udalosti z finálovej časti prvej sezóny. Záver by mal priniesť koniec funkčného obdobia britského premiéra Harolda Macmillana v roku 1963. Projekt by mal podľa plánov sledovať šesť desaťročí Alžbetinej vlády.


Štyridsaťšesťročný Michael Carlyle Hall je známy zo seriálov Odpočívaj v pokoji (2001 - 2005) a Dexter (2006 - 2013), vďaka ktorému ho päť ráz nominovali na Zlatý glóbus, pričom raz sa mu podarilo cenu aj získať. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj z filmov ako napríklad Výplata (2003), Gamer (2009), Zbav sa svojich miláčikov (2013) alebo Christine (2016).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona