VIDEO Havária lietadla na letisku v Dubaji: Zranilo sa 13 ľudí, požiarnik prišiel o život

NETKY.SK • 4 August 2016, 06:00 • 2 min
VIDEO Havária lietadla na letisku v Dubaji: Zranilo sa 13 ľudí, požiarnik prišiel o život

DUBAJ - Trinásť ľudí utrpelo drobné zranenia pri nehode lietadla spoločnosti Emirates, ktoré dnes núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v Dubaji a následne ho zachvátili plamene. O život prišiel jeden z požiarnikov, ktorí sa podieľali na hasení horiaceho lietadla.

slovakia

left justify in out

Oznámil to výkonný riaditeľ aerolínií šajch Ahmad bin Saíd Maktúm, podľa ktorého všetkých zranených previezli do nemocnice.

 

 

"Evakuácia bola vykonaná profesionálne. Posádka opustila lietadlo ako posledná," uviedol Maktúm podľa agentúry DPA. Dodal, že stroj bol v dobrom stave a absolvoval potrebné prehliadky. Verejnosť však vyzval, aby počkala na závery, ktoré prinesie vyšetrovanie incidentu.

 

 

K nehode došlo o 12.45 h miestneho času (10.45 h SELČ), a teda asi päť minút pred plánovaným pristátím lietadla s 282 cestujúcimi a 18 členmi posádky. Pilot Boeingu 777 smerujúceho z indického mesta Tiruvanantapuram do Dubaja požiadal o núdzové pristátie po vypuknutí požiaru v jednom z motorov.

 

 

Na jednom z najrušnejších letísk na svete po nehode dočasne pozastavili prevádzku. Po niekoľkých hodinách - okolo 16.30 SELČ - ju však obnovili.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona