AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu požiar v Bratislave!

NETKY.SK • 9 Október 2021, 15:43 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu požiar v Bratislave!

Rozsiahly požiar vypukol v sobotu krátko pred 10:00 v objekte bývalej lisovne. Ide o historickú dvojpodlažnú budovu v asanácii. Na mieste zasahuje takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Hasiči zvíťazili a rozoberajú strešné a stropné konštrukcie a dohášajú ohniská.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 9.10. 17:00

Rozsiahly požiar budovy na Račianskej ulici v Bratislave, v areáli bývalého podniku Palma, sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu. Momentálne rozoberajú strešné a stropné konštrukcie a dohášajú ohniská.

 

 "Z dôvodu vysokej škody predbežne vyčíslenej na 265.000 eur bola na miesto vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov," spresnili hasiči.

 

Pôvodná správa

Pri požiari zatiaľ neboli namerané zvýšené hodnoty nebezpečných látok. Hlavné mesto i starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý však vyzvali obyvateľov v okolí Račianskej ulice, aby si pre šíriaci sa dym pozatvárali vo svojich bytoch a domoch okná, kým sa požiar nepodarí uhasiť.

 

 

Spoločnosť Corwin, ktorá v areáli Palmy chystá postaviť svoj developerský projekt, momentálne nevie, aká bola bezprostredná príčina vzniku požiaru. "Celá udalosť bude predmetom vyšetrovania," skonštatoval developer.

 

Hasiči aktuálne naďalej zasahujú pri rozsiahlom požiari budovy bývalého podniku Palma na Račianskej ulici v Bratislave. Zatiaľ neevidujú zranené ani usmrtené osoby.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies