VIDEO Hasiči naďalej bojujú s požiarom v Utahu, oheň sužuje už aj južnú Kaliforniu

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 09:22 • 2 min
VIDEO Hasiči naďalej bojujú s požiarom v Utahu, oheň sužuje už aj južnú Kaliforniu

SALT LAKE CITY - Hasičom v Utahu sa vďaka priaznivému počasiu podarilo zaistiť viacero oblastí v štáte, kde od 17. júna vyčíňa požiar. Informáciu potvrdil veliteľ zásahu Tim Roide, ktorý v nedeľu vo vyhlásení uviedol, že požiarnici tiež dokázali zaistiť aj viaceré budovy, ktoré oheň poškodil v lyžiarskom stredisku Brian Head.

slovakia

left justify in out

Zásahové jednotky v nedeľu postavili protipožiarne bariéry a hasičské lietadlá na oheň spustili spomaľovač horenia. S ohňom v Utahu, pre ktorý museli evakuovať 1 500 ľudí, bojuje zhruba tisíc hasičov.

 

Tí pokrývajú oblasť o rozlohe takmer 174 kilometrov štvorcových a z požiaru, ktorý vznikol po tom, ako sa niekto pokúšal spáliť burinu, skrotili už desať percent. Niektoré z rodín už vrátili do svojich domovov blízko Brian Head, aby mohli zistiť rozsah škôd a zobrať si nevyhnutné veci.

Ďalší požiar v nedeľu zasiahol aj mesto Santa Clarita na juhu Kalifornie, kde príslušné orgány museli uzavrieť všetky jazdné pruhy na diaľnici. Oheň sa rozšíril po autonehode a museli preň evakuovať niekoľko domácnosti v okolí.

 

Hasiči zasahujú v oblasti o rozlohe 2,6 kilometrov štvorcových a zabránili šíreniu 70 percent požiaru. Oheň, ktorého šíreniu napomáhajú suché kroviny, vietor a vysoké teploty, údajne zničil jednu budovu.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies