VIDEO Hanba: Prezidentskí kandidáti Mezenská s Fischerom nevedeli odpovedať na jednoduché otázky!

NETKY.SK • 13 Január 2014, 16:19 • 2 min
VIDEO Hanba: Prezidentskí kandidáti Mezenská s Fischerom nevedeli odpovedať na jednoduché otázky!

BRATISLAVA – Prezidentské voľby sa blížia. Už 15. marca si v prvom kole budeme vyberať z pätnástich kandidátov na post hlavy štátu. Televízia TA3 si do svojho štúdia pozvala dvoch kandidátov a bola to katastrofa!

slovakia

left justify in out

V relácii s názvom „V politike“ sa objavila poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská a nezávislý kandidát kardiochirurg Viliam Fischer. Na úvod celej diskusie si moderátor pripravil pre kandidátov „malý vedomostný test“.

Moderátor smeroval prvé otázky na Helenu Mezenskú, ktorá odpovedala katastrofálne. Prvá otázka znela: „Kto je náčelníkom generálneho štábu ozbrojených síl, a tiež prvým mužm armády?“ Mezenská bola touto otázkou veľmi prekvapená a nevedela, že sa jedná o Petra Vojteka. Druhá otázka bola omnoho jednoduchšia: „Kedy oslavujeme Ďeň Víťazstva nad fašizmom, ktorý je Štátnym sviatkom?“ Správna odpoveď je 8. máj, ale poslankyňa za OĽaNO odpovedala „29.augusta“. V tento deň sa konalo SNP. Posledná tretia otázka znela: „Aké iné pomenovanie nesie prezidentský palác?“ „Priznám sa, že ho poznám ako prezidentský palác,“ povedala Mezenská a dodala: „Nie som žiadny encyklopéd.“ Správna odpoveď je Grasalkovičov palác.

Tri otázky dostal aj Viliam Fischer. Ten pri prvej otázke: „Kto je predsedom Ústavného súdu SR?“ Na otázku odpovedal: „Je to žena, mám ju na jazyku.“ S pomocou Mezenskej sa mu podarilo uhádnuť, že sa jedná o Ivettu Macejkovú. Druhá otázka sa takisto týkala štátneho sviatku: „Ktorý deň v roku patrí sviatku sv. Cyrila a Metoda.“ Na deň 5. júla si kardiochirurg nespomenul. Tretia otázka znela: „Kto je autorom štátnej hymny Slovenskej republiky?“ Fischer napriek tomu, že sa označil za „hudobne vzdelaného človeka“ nevedel, že sa jedná o Janka Matušku.

Štvrtok 9. januára bol posledný deň na odovzdanie kandidatúr. Záujemcovia o post hlavy štátu ich mohli v parlamente odovzdať do 24:00. Predseda NR SR Paška musí podľa zákona o návrhoch na kandidatúru rozhodnúť do siedmich dní od ich doručenia. Ak predseda parlamentu návrh na kandidatúru odmietne, môže sa kandidát obrátiť v priebehu troch dní na Najvyšší súd SR. Kandidát sa však ešte pred voľbami môže aj vzdať. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov voličov, druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 29. marca. V ňom budú o prezidentské kreslo bojovať dvaja kandidáti, ktorí získajú najväčší počet platných hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona