VIDEO: Greta Thunbergová opäť vyšla do ulíc. Nasledovali ju tisíce ľudí!

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 19:27 • 2 min
VIDEO: Greta Thunbergová opäť vyšla do ulíc. Nasledovali ju tisíce ľudí!

KODAŇ - Švédska environmentálna aktivistka a ďalší ľudia vyšli v piatok do ulíc Štokholmu, kde v rámci iniciatívy Piatky za budúcnosť požadovali viac opatrení na obmedzenie zmeny klímy. Podobné zhromaždenia sa dnes konali aj v Austrálii, Rakúsku či vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Hoci k dispozícii nie sú oficiálne údaje o účasti, švédsky denník Dagens Nyheter informoval, že v Štokholme očakávajú na demonštrácii asi 5 000 ľudí. Počas pochodu ulicami mesta jeho účastníci skandovali „Sme nezastaviteľní, iný svet je možný!“

 

Podľa spravodajského webu France Info sa takéto podujatia konali na všetkých kontinentoch, symbolicky dokonca aj na vedeckých základniach v Antarktíde.

 

 

Klimatickí aktivisti na nich požadovali razantnejšiu reakciu vlád na zmenu klímy, ktorá už má zničujúci vplyv na mnohé časti sveta.

 

 

V reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu aktivisti volali aj po znížení závislosti od fosílnych palív, ako sú ropa, plyn a uhlie, ktorých je Rusko kľúčovým exportérom, dodala DPA.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentská kancelária ušetrila 48 percent emisií oxidu uhličitého. Ako sa jej to podarilo?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies