VIDEO Greenpeace v Paríži protestovala proti jadrovej politike spoločnosti EdF

NETKY.SK • 14 December 2016, 13:38 • 2 min
VIDEO Greenpeace v Paríži protestovala proti jadrovej politike spoločnosti EdF

PARÍŽ - Skupina približne 30 aktivistov organizácie Greenpeace dnes zablokovala vchod do budovy energetickej spoločnosti Électricité de France (EdF), ktorá vo Francúzsku prevádzkuje aj jadrové elektrárne.

slovakia

left justify in out

Cieľom akcie bolo protestovať proti zámerom EdF na podporu jadrovej energetiky, poukázať na jej riziká i na finančnú situáciu vo firme, ktorá znižuje objem financií určených na spracovanie jadrového odpadu. Predstaviteľ hnutia Cyrille Cormier pred novinármi uviedol, že 30 z 58 jadrových reaktorov EdF má "vážne nedostatky" týkajúce sa nádrží alebo parných generátorov".

 

Aktivisti Greenpeace sa pred budovou EdF pripútali k ťažkým žltým sudom, ktoré rozostavili pozdĺž chodníka vedúceho k vchodu do budovy na ulici Avenue de Wagram v 8. parížskom obvode.

EdF v reakcii na protestnú akciu požiadala svojich zamestnancov, aby dnes ráno neprišli do práce, kým polícia situáciu nevyrieši. Okrem toho EdF avizovala, že na Greenpeace podá trestné oznámenie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies