VIDEO Google pridal do Street View netradičné miesto: Prejsť sa môžete po vesmírnej stanici ISS

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 09:02 • 2 min
VIDEO Google pridal do Street View netradičné miesto: Prejsť sa môžete po vesmírnej stanici ISS

Spoločnosť Google zaradila do svojej služby Street View aj vesmírnu stanicu ISS so všetkými jej pätnástimi modulmi.

slovakia

left justify in out

Služba Street View, ktorú sprostredkováva Google, sprístupňuje verejnosti panoramatické snímky nespočetného množstva miest na celom svete. Pozrieť si takto môžete architektonické pamiatky, prírodu, ale aj presnú adresu v meste či obci. Služba je dostupná prostredníctvom Google mapy alebo Google Earth.

 

Spoločnosť už v minulosti obohatila Street View o viaceré netradičné zábery. Išlo napríklad o fotografie z alpských vrcholov alebo z Veľkej koralovej bariéry. Tentokrát sa pri príležitosti výročia prvého pristátia človeka na Mesiaci rozhodli doplniť aj zábery z vesmírnej stanice ISS.

 

Na projekte spolupracoval francúzsky astronóm. Štyri mesiace pre Google zhromažďoval fotografie. Práca bola o to náročnejšia, že musela prebiehať bez technológii, ktoré sa na to obvykle používajú. Všetky snímky boli  vytvorené za pomoci zrkadlovky a to z jediného miesta.

 

Prácu komplikoval beztiažový stav. Ten totiž znemožňoval použitie statívu. Astronauti sa teda museli vynájsť a vymyslieť alternatívne riešenie. Pomohli si šnúrami, ktoré sa priviazali o steny jednotlivých modulov a pomohli zastabilizovať fotoaparát.

 

Teraz sa cez Street View môžete pozrieť, ako to v skutočnosti na vesmírnej stanici vyzerá. Snímky sú doplnené vysvetlivkami, vďaka ktorým sa dozviete, na čo slúžia konkrétne moduly, ale aj vybavenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona