VIDEO Francúzsky umelec sa hrá na sliepku, vysedel svoje prvé kuriatko

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 14:03 • 2 min
VIDEO Francúzsky umelec sa hrá na sliepku, vysedel svoje prvé kuriatko

PARÍŽ - Francúzsky umelec Abrahám Poincheval, ktorý strávil tri týždne sediac na kuracích vajciach v sklenenej krabici, vysedel svoje prvé kuriatko.

slovakia

left justify in out

Otec dvoch detí na dlhé týždne opustil svoju rodinu a sadol si na 10 vajec v parížskom múzeu 29. marca. Sedí na špeciálne upravenej stoličke vo dne v noci, pričom za 24 hodín si dopraje len jednu polhodinovú prestávku. V súčasnosti čaká, kým sa vyliahne ešte ďalších 9 jeho „potomkov.“

 

Kuriatka si má v pláne nechať a zabezpečiť im šťastný a luxusný život na jeho záhrade vo východnom Francúzsku.

 

Kontroverzný umelec musí pri vajciach udržiavať teplotu 37% a pravidelne ich kontroluje. V utorok popoludní sa musel neplánovane postaviť, lebo sa bál, že pripučí prvé vyliahnuté kuriatko.

 

Sedenie na vajciach nie je vôbec ľahké, Abrahám nemá žiadne rozptýlenie, spí po sediačky a je úplne odrezaný od vonkajšieho sveta. Dokonca aj komunikácia cez sklo je veľmi nepraktická.

 

 

Jeho otec Christian prezradil, že Abrahám mal ku kuriatkám blízko už od detstva, pričom ich choval ako domáce miláčiky.

 

Poincheval povedal, že ho inšpirovala tragikomická poviedka francúzskeho spisovateľa Guy de Maupassant. V ňom nahnevaná manželka využívala telo svojho nehybného muža na zohrievanie vajec.


Poincheval je bizarnosťami dobre známy. V minulosti sa nechal napríklad zavrieť do skaly kde prekonával svoju klaustrofóbiu.


Jeho najväčším snom je chodiť po oblakoch. „Pracoval som na tom päť rokov, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo,“ povedal smutne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona