FOTO+VIDEO Frajeri Tomi KID a Zdeno Cíger sa navzájom nešetrili, najskôr hokej potom tvrdý box

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:45 • 2 min
FOTO+VIDEO Frajeri Tomi KID a Zdeno Cíger sa navzájom nešetrili, najskôr hokej potom tvrdý box

BRATISLAVA – O jedinečnú zábavu sa v stredu na ružinovskom ´zimáku´ postarali dve výrazné osobnosti slovenského športu Tomi KID Kovács a Zdeno Cíger. V tímoch so svojimi zverencami si najskôr zmerali sily v hokejovom dueli, potom nasledoval ostrý box v ringu umiestnenom priamo na ľadovej ploche.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Veľmi náročné. Klobúk dolu pred hokejistami. Na korčuliach som nestál asi 25 rokov," povzdychol si bývalý svetový šampión v boxe Tomi KID, pre ktorého to bola premiéra v roli hokejového brankára. "Tento bláznivý nápad som dostal pri stretnutí so Zdenom na športovcovi roka. Mám veľmi veľa nápadov v spojení so športom a veľmi ma to baví, chcem rozhýbať Slovensko," pokračoval 39-ročný rodák z Galanty.

 

Na otázku akým rozdielom sa skončil hokejový duel odpovedal Tomi KID veľavravne:  "To vôbec nie je podstatné, dnes zvíťazil šport."  A z rovnováhy ho nevyviedla ani mierna kritika brankárskych zručností: "Že som nič nechytil? To určite nie! Pochytal som všetko čo sa len dalo..., aj nádchu," s úsmevom uviedol pre netky. sk úspešný boxer a propagátor tohto tvrdého športu.

 

Po 30-minútovom hokejovom zápase boxeri nainštalovali ring priamo na ľadovú plochu a súboj mohol pokračovať. "Mrzí ma, že som nemal príležitosť vidieť naživo Tomiho priamo v akcii, nebol som ešte na žiadnom jeho zápase. Pre nás hokejistov je dôležité vedieť sa pobiť, ale na žiadny svoj pästný súboj si nespomínam, teda až na ten dnešný... ," dodal reprezentačný tréner Zdeno Cíger, ktorého myšlienka zaradenia tréningov boxu do prípravy hokejistov mimoriadne nadchla: "V Edmontone sme ako doplnkový šport využívali podobné tréningy, ale išlo skôr o karate. Preto uvažujem, že zavítame aj na boxerské tréningy týchto chlapcov."

 

Mimoriadnu poklonu za predvedený výkon si vyslúžili aj zverenci našich úspešných športovcov. V tíme boxerov sa predstavilo niekoľko mladíkov iba v základnom hokejovom výstroji, bez chráničov alebo prilby, nehovoriac o technike korčuľovania. V ringu potom hokejové nádeje z akadémie Zdena Cígera viac ako obstojne čelili tvrdým úderom svojich súperov, ktorým boli boxerské rukavice podstatne pohodlnejšie než korčule na nohách.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona