VIDEO Fotograf bol tak blízko goríl, že mu samec šliapol pri odchode na nohu

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 08:14 • 2 min
VIDEO Fotograf bol tak blízko goríl, že mu samec šliapol pri odchode na nohu

Neobyčajné stretnutie zažil 42-ročný maďarský fotograf divočiny Szabolcs Kokay, keď ho pri fotografovaní vo východnej Afrike prišiel skontrolovať obrovský samec gorily horskej so svojím súrodencom. Kokay si stretnutie natočil na video.

slovakia

left justify in out

Kokay narazil na dvojicu počas trojtýždňovej cesty po ugandskom nárdnom parku Bwindi. Keď sa starší z oboch primátov rozbehol, uvedomil si Kokay, ako je proti gorile zraniteľný, píše server Novinky.cz. Maďar mal šťastie, že sa zviera nerozhodlo demonštrovať svoju silu. Až po niekoľkých nekonečných sekundách, keď sa na scéne objavilo gorilie mláďa, sa jeho súrodenec viditeľne upokojil. 

 

"Najprv som bol vystrašený, keď sa tak rýchlo priblížil. Ale keď som videl ich slinú ľudskú povahu a spôsob, akým reagujú na svoje mláďatá, užíval som si tento neuveriteľný zážitok," povedal agentúre AP Kokay, ktorý situáciu označil za najosobnejšie stretnutie s akýmkoľvek zvieraťom za celý svoj život. 

 

Zážitok to bol o to hmatateľnejší, keď mu po niekoľkých sekundách 150-kilový samec šliapol pri odchode na nohu...

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies