VIDEO + FOTO Vlak s poslancami Republikánskej strany vrazil do smetiarskeho auta

NETKY.SK • 31 Január 2018, 19:59 • 2 min
VIDEO + FOTO Vlak s poslancami Republikánskej strany vrazil do smetiarskeho auta

WASHINGTON - Vlak s desiatkami poslancov Republikánskej strany narazil vo Virgínii do smetiarskeho auta. Podľa informácií Bieleho domu zomrel jeden človek a ďalší utrpel vážne zranenia.

slovakia

left justify in out

Jednu obeť na živote a jedného vážne zraneného si vyžiadala zrážka prenajatého vlaku vezúceho republikánskych kongresmanov a senátorov so smetiarskym autom, ku ktorej došlo v stredu západne od mesta Charlottesville v americkom štáte Virgínia. S odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu o tom informovala agentúra AP.

 

Nehoda sa stala pri meste Charlottesville po takmer dvoch hodinách jazdy a vlak po nej zostal čiastočne vykoľajený. Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová uviedla, že členovia Kongresu ani ich asistenti, ktorí sa vo vlaku tiež viezli neutrpeli pri kolízii zranenia.

 

Podľa kongresmana Jamesa Comera prítomného pri zrážke pomohli zraneným ešte pred príchodom záchranárov traja zákonodarcovia, ktorí majú lekárske vzdelanie. Senátor Mike Lee podľa spravodajskej stanice BBC povedal, že smetiarske auto vlak "rozsekol na polovicu".

 

Vlakom cestoval aj predseda Snemovne reprezentantov Paul Ryan. Ten je v poriadku a nehodu neskôr na Twitteri označil za "strašnú tragédiu", uviedla televízia NBC News.

 

Prenajatý vlak spoločnosti Amtrak viezol republikánskch kongresmanov, ich rodinných príslušníkov a poradcov na stretnutie v luxusnom stredisku Greenbrier ležiacom pri meste White Sulphur Springs v štáte Západná Virgínia. Do tohto letoviska mal vo štvrtok zavítať aj americký prezident Donald Trump, informovala agentúra DPA.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies