VIDEO+FOTO Prezident Kiska zaskočil mladú šachistku, prijal jej výzvu na šachovú partiu

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 14:06 • 2 min
VIDEO+FOTO Prezident Kiska zaskočil mladú šachistku, prijal jej výzvu na šachovú partiu

BRATISLAVA – Andrej Kiska počas minulého týždňa privítal v Grasalkovičovom paláci mladú, len desať ročnú šachovú európsku majsterku. Hlava štátu študentke z Lučenca dokázala v šachovej partii vzdorovať po dobu 30 minút, potom sa vzdal.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kiska si zmeral sily s Luckou Kopičákovou, ktorá je majsterkou Slovenska a Európskej únie. „10-ročná Lucka Kopičáková by chcela byť najlepšou šachistkou na svete. Už teraz je najlepšia v Európskej únii vo veku do 10 rokov. Na šachovú partiu vyzvala aj mňa ako prezidenta. Držte mi palce, nech zvládnem neprehrať aspoň 5 minút,“ napísala hlava štátu.

 

Prezident priznal, že toto bola jeho prvá šachová partia po štyridsiatich rokoch a verí, že súboj malej Lucke dokázal aspoň trochu sťažiť. Prezidentov hovorca Roman Krpelan uviedol, že prezident sa na súboj poctivo pripravoval za pomoci profesionálneho trénera. Viac v priloženom videu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies