VIDEO+FOTO Návšteva tureckého prezidenta v USA sa skončila bitkou medzi jeho ochrankou a demonštrantmi

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 07:44 • 2 min
VIDEO+FOTO Návšteva tureckého prezidenta v USA sa skončila bitkou medzi jeho ochrankou a demonštrantmi

WASHINGTON - Turecká vláda a starostka amerického Washingtonu sa vzájomne obvinili zo zodpovednosti za krvavú bitku, ku ktorej došlo v utorok popoludní pred tureckým veľvyslanectvom, kde sa ochrankári tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana pokúšali rozohnať protivládny protest.

slovakia

left justify in out

Turecká oficiálna tlačová agentúra Anadolu označila protestujúcich Kurdov za "stúpencov terorizmu". Uviedla, že skandovali heslá namierené proti Erdoganovi, keď prezident vstupoval do ambasády po stretnutí s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

 

Erdoganov bezpečnostný tím podľa správy zakročil, aby rozohnal demonštrantov, pretože americká "polícia nereagovala na turecké žiadosti, aby zasiahla"Starostka Washingtonu D.C. Muriel Bowserová dnes podľa tlačovej agentúry AP povedala, že "násilný útok na pokojnú demonštráciu" je urážkou "našich práv ako Američanov".

 

Pri bitke utrpelo zranenia deväť ľudí. Podľa hovorcu hasičského zboru Douga Buchanana skončili dvaja účastníci roztržky s ťažkými zraneniami a museli ich previezť do nemocnice. Polícia uviedla, že dvaja muži čelia obvineniam a že má v úmysle obviniť aj ďalších zúčastnených na bitke.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies