VIDEO+FOTO Japonsko trápia silné dažde, počet obetí stúpa

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 11:38 • 2 min
VIDEO+FOTO Japonsko trápia silné dažde, počet obetí stúpa

TOKIO - Už najmenej 25 ľudí zahynulo v dôsledku výdatných dažďov, ktoré od štvrtka minulého týždňa sužujú japonský ostrov Kjúšu.

slovakia

left justify in out

Rovnaký počet osôb je nezvestných, oznámilo dnes podľa televízie NHK ministerstvo pre pôdu a dopravu. Ministerstvo ďalej uviedlo, že od pondelka boli na 44 miestach zaznamenané zosuvy pôdy a na 38 miestach záplavy, resp. vybreženie riek.

 

Meteorológovia varovali, že dažde môžu znovu zasiahnuť oblasti postihnuté v pondelok večer. V prefektúrach Fukuoka a Oita bolo cez víkend v základných školách a komunitných centrách núdzovo ubytovaných približne 1700 ľudí. Okolo 150 obyvateľov zostávalo v pondelok stále uväznených v horských oblastiach, pretože cesty a mosty sú poškodené.

 

Na niektorých miestach ostrova Kjúšu spadlo v noci na štvrtok za 12 hodín rekordných viac ako 500 milimetrov zrážok, čo spôsobilo zdvihnutie hladín riek. Tie so sebou strhávali aj stromy, ktoré sa zachytili pod mostami a voda tak na mnohých miestach zaliala poľnohospodársku pôdu a cesty.

 

Následky prírodnej katastrofy sa snaží odstraňovať okolo 12.000 záchranárov z radov vojakov, hasičov a policajtov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies