VIDEO + FOTO Fotografka zachytila na svojich záberoch “horiaci” vodopád

NETKY.SK • 4 August 2017, 16:35 • 2 min
VIDEO + FOTO Fotografka zachytila na svojich záberoch “horiaci” vodopád

KALIFORNIA - Fotografka zachytila "horiaci" vodopád koní v národnom parku Yosemite. Každý rok vo februári niekoľko dní slnko zapadá do určitého uhla a osvetľuje vodopád v luminiscenčnej oranžovej a červenej farbe, čo vyzerá ako roztavená láva.

slovakia

left justify in out

Sangeeta Dey je cestovateľkou, fotografkou, a keď sa nevenuje svojim milovaným záľubám, pracuje ako pediatrická psychologička. Sangeete sa podarilo zachytiť niekoľko fotografií z tohto fenoménu. Video, ktoré trvá 30 sekúnd je spracované z pôvodne natočených 15 minút.

 

 

Približne 18 sekúnd môžete vidieť, ako sa slnečné svetlo postupne zužuje na miesto, kde zapadajúce slnko vrhá oranžovú žiaru na vodu. Po západe slnka sa vodopád vráti do normálnej farby. Je to natočené priamo z iphone fotoaparátu bez úprav. “V skutočnosti to vyzerá ešte magickejšie”, povedala Sangeeta. 

 

 

Horsetail Fall, ktorý sa nachádza v národnom parku Yosemite v Kalifornii, je sezónny vodopád, ktorý tečie v zime a začiatkom jari. Ak padá Horsetail Fall vo februári a poveternostné podmienky sú v poriadku, zapadajúce slnko osvetľuje vodopád tak, že žiari oranžovou a červenou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona