VIDEO + FOTO Astoriho odprevádzali tisíce ľudí, nechýbali ani talianske hviezdy

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 13:29 • 2 min
VIDEO + FOTO Astoriho odprevádzali tisíce ľudí, nechýbali ani talianske hviezdy

FLORENCIA - Stovky ľudí sa zhromaždili na jednom z hlavných námestí Florencie, aby odprevadili bývalého kapitána futbalistov AFC Fiorentina Davida Astoriho na jeho poslednú cestu.

slovakia

left justify in out

Mnohí z nich prišli už tri hodiny pred pohrebom bývalého talianskeho reprezentanta so začiatkom o 10.00 h v Bazilike di Santa Croce. Pri príchode pohrebného vozidla s telesnými pozostatkami Astoriho zaznel silný potlesk, skandovanie jeho mena a "titulu" grande capitano (veľký kapitán).

 

 

img

Foto: SITA

 



Prišli viacerí funkcionári a bývalí tímoví kolegovia vrátane Giuseppeho Rossiho, momentálne hráča FC Janov, ďalej hráči milánskeho Interu Borja Valero a Matias Vecino. Viacerí hráči Juventusu, ktorí ešte v stredu večer hrali odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov na Wembley proti Tottenhamu Hotspur, sa taktiež dostavili na pohreb.

 

 

img

Hráči Juventusu, posledný Chielini. Foto: SITA

 

Obranca Giorgio Chiellini bol v slzách, nechýbal ani brankár Gianluigi Buffon a tréner turínskeho klubu Massimiliano Allegri.

 

 

img

Gianluigi Buffon. Foto: SITA

 

Bola zastúpená väčšina klubov Serie A, na pohrebe sa zúčastnila aj legenda AS Rím Francesco Totti, či bývalý tréner Talianska Gian Piero Ventura. Tisícky ľudí sa zhromaždili pri štadióne Fiorentiny, odkiaľ sa vydal pohrebný sprievod ku kostolu.

Tridsaťjedenročného Astoriho našli mŕtveho v hotelovej izbe pred nedeľňajším ligovým súbojom na pôde Udinese Calcio. Pitva potvrdila, že príčinou smrti bolo zlyhanie srdca.

 

 

img

Foto: SITA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies