VIDEO+FOTO Satelitné snímky zachytili väznicu s krematóriom v blízkosti Damasku, kde sú hrubo porušované ľudské práva

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 09:27 • 2 min
VIDEO+FOTO Satelitné snímky zachytili väznicu s krematóriom v blízkosti Damasku, kde sú hrubo porušované ľudské práva

DAMASK - Väznica hrôzy v Sednayi sa nachádza približne hodinu od mesta Damask, v ktorej najnovšie pribudla aj spaľovacia pec na mŕtvoly.

slovakia

left justify in out

Vraždy a popravy sú tu na dennom poriadku. Ľudskoprávne organizácie na čele s Amnesty International a tajné služby západného bloku upozornili na to, že vo väznici spaľujú mŕtve telá nepohodlných odporcov režimu sýrskeho diktátora Bašara Asada.

 

Krematórium slúži na spaľovanie mŕtvol, ktorých životy končia najčastejšie na šibenici, alebo v horších prípadoch brutálnym umučením, aby sa o brutálnych činoch nikto nedozvedel a nezostali žiadne dôkazy.

 

 

Americké úrady predložili snímky zo satelitu, ktoré dokazuj existenciu spaľovne ľudských tiel. Väzni, ktorý sa dostali na slobodu vypovedali o fungovaní väznice hrôzy, kde ich dozorcovia nútili sa navzájom zabíjať či ohrozovať aj svojich rodinných príslušníkov a priateľov.

 

„Aj keď zločiny režimu sú dobre zdokumentované, sme presvedčení, že vybudovanie krematória je snahou zakryť rozsah masového vraždenia, ktoré sa deje v sednayskej väznici,“ vyjadril sa americký diplomat špecializujúceho sa na Blízky východ Stuart Jones. Sednaya bola pritom ešte pred vojnou úplne iným miestom.

 

Do mesta, pri ktorom stojí aj rovnomenná väznica, sa stovky rokov chodili modliť sýrski kresťania a miestny pravoslávny kláštor je dokonca jedným z najstaršie zachovaných na Blízkom východe. 

 

Z výpovedí zachráneních väzňov, ktorím sa podarilo utiecť, alebo boli nejakým zázrakom prepustení, behá mráz po chrbte. Čo vám to nápadne pripomína?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies