VIDEO Floridu zasiahol hurikán Hermine: Prvý za viac ako desať rokov

NETKY.SK • 2 September 2016, 11:11 • 2 min
VIDEO Floridu zasiahol hurikán Hermine: Prvý za viac ako desať rokov

MIAMI - Hurikán Hermine udrel dnes na pobrežie amerického štátu Florida. Jeho oko prešlo nad pevninu východne od mestečka St. Marks na severozápade Floridy, informovala s odvolaním sa na meteorológov agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý hurikán, ktorý priamo zasiahol Floridu po viac ako desiatich rokoch. Priniesol tam vietor s rýchlosťou okolo 128 kilometrov za hodinu a prudké dažde. Meteorológovia varovali pred silnými búrkami, vetrom, prívalovými lejakmi, záplavami či výpadkami elektriny.

 

 

Americké Národné centrum pre hurikány so sídlom v Miami uviedlo, že centrum Hermine sa presunulo nad pevninu okolo 1.30 h miestneho času (7.30 h SELČ).

 

 

Hurikán prešiel nad pevninu USA z Mexického zálivu. Očakáva sa, že Hermine znova zoslabne na tropickú búrku pred tým, ako sa bude pohybovať cez Georgiu, Južnú a Severnú Karolínu a ďalšie štáty východného pobrežia USA, kde by silné dažde mohli tiež spôsobiť záplavy.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies