VIDEO Fínska aktivistka protestovala na palube lietadla proti deportáciám

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 19:19 • 2 min
VIDEO Fínska aktivistka protestovala na palube lietadla proti deportáciám

ŠTOKHOLM - Fínska občianka bola nútená opustiť pred odletom lietadlo spoločnosti Finnair smerujúce z Fínska do Nemecka po tom, čo sa pokúsila zabrániť deportácii neznámeho muža. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Aino Pennanenová pre DPA uviedla, že sa rozhodla zakročiť, keď videla, že osoba v zadnej časti lietadla je v "tiesni". "Neviem, kam ho odvádzali," povedala Pennanenová, ktorá pracuje ako právna poradkyňa opozičnej strany Zelených, s tým, že sa jej s osobou obkľúčenou štyrmi "statnými" mužmi v civile nepodarilo skontaktovať. Keď jej palubný personál nariadil, aby sa vrátila na miesto, odmietla, a svoj protest prenášala online na svoj facebookový profil.

 

Podľa vlastných slov je Pennanenová ako právnička znepokojená prísnou azylovou politikou Fínska a ostatných európskych štátov, ako aj deportáciami žiadateľov o azyl.

 

Potom, čo Pennanenová opustila lietadlo, jej polícia nakrátko zadržala mobilný telefón. Jej manžel s dieťaťom pokračovali v lete do Berlína.

 

Hovorkyňa spoločnosti Finnair uviedla, že linka AY 1433 mala desaťminútové meškanie v dôsledku správania jedného "nedisciplinovaného" cestujúceho, ktorého odviedla polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies