VIDEO Filmom roka je podľa kritikov Spielbergova novinka The Post, ktorá odtajnila dokumenty Pentagonu

NETKY.SK • 29 November 2017, 13:50 • 2 min
VIDEO Filmom roka je podľa kritikov Spielbergova novinka The Post, ktorá odtajnila dokumenty Pentagonu

LOS ANGELES - Novinka renomovaného oscarového režiséra Stevena Spielberga The Post triumfovala pri výbere laureátov prestížneho ocenenia Národnej rady amerických filmových kritikov (National Board of Review), ktorých mená zverejnili v utorok miestneho času.

slovakia

left justify in out

Dráma, ktorá si odniesla cenu pre najlepší film roka, je príbehom o zverejnení tajných dokumentov Pentagónu okrem iného denníkom The Washington Post, ktoré umožnilo americkej verejnosti v roku 1971 reálny pohľad na vojnu vo Vietname a v súdnom procese posilnilo slobodu tlače v Spojených štátoch.

 

Ceny za najlepšie herecké výkony v hlavných úlohách získali Tom Hanks a Meryl Streepová za výkony v rovnakom filme. Snímka The Post: Aféra v Pentagone by do slovenských kín mala prísť 18. januára 2018. Ocenenia za najlepšie herecké výkony vo vedľajších úlohách získali Willem Dafoe za výkon v snímke The Florida Project a Laurie Metcalfová za film Lady Bird.

 

Práve režisérka druhého menovaného filmu, herečka Greta Gerwigová, získala za tento svoj režijný debut cenu za najlepšiu réžiu roka.

Cenu za najlepší režijný debut medzi mužmi udelili Jordanovi Peeleovi za triler Get Out, ktorý si odniesol aj ocenenie za celkovo najlepšie obsadenie.

 

Ocenenie pre najlepší zahraničný film získala snímka izraelského tvorcu Samuela Maoza Foxtrot, ktorá je príbehom o úmrtí mladého vojaka židovského štátu a vznikla v izraelsko-nemecko-francúzsko-švajčiarskej koprodukcii. Spomínané ceny, ktoré sú prvými filmovými oceneniami novej sezóny a udávajú tak tón pri udeľovaní tých ďalších, si laureáti prevezmú na slávnostnom galavečere 9. januára 2018 v New Yorku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies