VIDEO Filmár Sam Mendes dostal ponuku režírovať Pinocchia

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 14:31 • 2 min
VIDEO Filmár Sam Mendes dostal ponuku režírovať Pinocchia

BRATISLAVA - Anglický filmár Sam Mendes dostal ponuku režírovať hranú verziu Pinocchia, ktorú pripravuje Spoločnosť Walta Disneyho. Autorom scenára pripravovaného filmu je Chris Weitz a prostredníctvom svojej produkčnej spoločnosti Depth of Field bude snímku aj produkovať.

slovakia

left justify in out

Nové, hrané verzie Disneyho klasických kreslených filmov sa Disneyho štúdiám podľa Deadline.com osvedčili a úspech snímok ako Kniha džungle (2016) či Kráska a zviera (2017) v hlavnej úlohe s Emmou Watson ich motivuje v tomto trende pokračovať.

Okrem Pinocchia pripravujú aj hrané verzie Levieho kráľa v réžii Jona Favreaua, Dumba, ktorý ponesie rukopis Tima Burtona, režiséra Alice v krajine zázrakov (2010) či Domova pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej (2016), a tiež reboot Mary Poppins, kde hlavná rola pripadla Emily Blunt. Do kín by sa mali dostať aj hraná Malá morská víla, Aladdin či Mulan.

Sam Mendes získal v roku 2000 Oscara a Zlatý glóbus za réžiu filmu Americká krása (1999), ktorý bol jeho celovečerným debutom. Režíroval aj ďalšie úspešné snímky ako Cesta do zatratenia (2002), Mariňák (2005), Núdzový východ (2008), Všade dobre, prečo byť doma? (2009) a bondovky Skyfall (2012) a Spectre (2015).

 

Za prínos divadelnému umeniu mu v roku 2000 kráľovná Alžbeta II. udelila titul CBE (Commander of the Order of the British Empire). V roku 2005 získal cenu za celoživotné dielo od Asociácie britských režisérov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies