VIDEO Ficovi záleží na vyšetrení kauzy Gorila: Mám záujem na dobrých vzťahoch s prezidentom Kiskom

NETKY.SK • 4 November 2016, 15:05 • 2 min
VIDEO Ficovi záleží na vyšetrení kauzy Gorila: Mám záujem na dobrých vzťahoch s prezidentom Kiskom

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) nemá vo veci vyšetrovania kauzy Gorila čo skrývať a je pripravený vypovedať.

slovakia

left justify in out

„Som kedykoľvek pripravený vypovedať, pretože mne veľmi záleží na vyšetrení Gorily, pretože Gorila to je privatizácia, provízie a kupovanie poslancov za druhej vlády Mikuláša Dzurindu,“ vyhlásil premiér, ktorý sa podľa na internete uverejneného spisu Gorila stretol v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave s finančníkom Jaroslavom Haščákom.

 

„Ak môžem akýmkoľvek spôsobom prispieť k objasneniu tejto kauzy, som kedykoľvek pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní,“ dodal Fico. Podľa jeho slov je za zverejnenie vyšetrovacieho spisu, pokiaľ sa orgány činné v trestnom konaní rozhodnú pre takýto krok.

 

 

 

Fico: Mám záujem na dobrých vzťahoch s prezidentom Kiskom

 

Premiér Robert Fico má záujem na dobrých vzťahoch s prezidentom Andrejom Kiskom. Povedal to včera v krátkom vyhlásení, ktorým reagoval na vyjadrenia prezidenta v rozhovore zverejnenom v aktuálnom vydaní týždenníka Trend. Premiér Fico ubezpečil občanov, že má záujem na dobrých vzťahoch s prezidentom Slovenskej republiky.

 

„Slovensko potrebuje spoluprácu najvyšších ústavných činiteľov a konflikt, do ktorého sa ma pokúšajú zatiahnuť, absolútne odmietam. Mám zodpovednosť za Slovensko, a preto trvám na svojich troch postojoch. Som proti vzniku ucelenej komunity moslimov na Slovensku, som principiálne proti povinným kvótam. Rovnako v prípade konfliktu Ukrajiny s Ruskou federáciou majú obe strany zodpovednosť, ktorá vyplýva z Minských dohôd a odmietam sa na to pozerať jednofarebne, ako to možno robia iné krajiny. Pokiaľ ide o Veľkú Britániu, budem bojovať za to, aby 80-tisíc Slovákov, ktorí žijú a pracujú vo Veľkej Británii neboli obeťami pokusu urobiť z nich občanov druhej kategórie,“ povedal s tým, že svoje názory nemá dôvod meniť.

 

Fico: Mám nárok na byt, avšak prenajímam si ho z vlastných peňazí

 

Premiér reagoval i na aktivitu pozičnej strany SaS, ktorej poslanci včera podali na Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií podnet na jeho osobu vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov. Chcú mu dať možnosť, aby definitívne vylúčil existujúce pochybnosti týkajúce sa jeho nájmu bytu v komplexe Bonaparte a dokázal, že užívaním luxusnej nehnuteľnosti nedochádza k prijímaniu daru ani získavaniu inej výhody verejného funkcionára.

 

Fico zopakoval, že ako predseda vlády SR má podľa zákona právo na to, aby mu štát poskytol bezplatne na užívanie byt na reprezentačné účely. „Ja som sa však rozhodol, že túto možnosť nevyužijem a v roku 2012 som si prenajal byt za vlastné peniaze. Byt, ktorý spĺňa reprezentačné účely,“ povedal premiér.

 

Pripomenul, že denníku SME v minulosti ukázal nájomnú zmluvu, výšku nájomného a preukázal spôsobilosť spoločne s manželkou nájom platiť. „Nájom si platím prevodom z účtu, ktorý si pán Rajtár zo SaS už určite skontroloval, pretože si pozrel všetky účty, vrátane môjho účtu v Tatranbanke,“ deklaroval s tým, že byt využíva na reprezentačné účely a prijal v ňom viacerých premiérov a predsedu európskej rady.

 

„Ja dúfam, že občania Slovenskej republiky si želajú, aby premiér, predseda slovenskej vlády reprezentoval a prijímal významných zahraničných hostí v primeraných priestoroch,“ uviedol ďalej Fico. Priznal, že aj jeho „vyrušujú“ informácie a podozrenia, ktoré sa týkajú majiteľa bytu Ladislava Bašternáka. Ten je vyšetrovaný vo viacerých daňových kauzách. „Aj preto som nedávno vyhlásil, že si chcem riešiť svoju bytovú otázku výstavbou rodinného domu,“ doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona