VIDEO Fico to v Prahe natrel európskym socialistom: Je čas skončiť s politickou korektnosťou

NETKY.SK • 7 December 2016, 11:35 • 2 min
VIDEO Fico to v Prahe natrel európskym socialistom: Je čas skončiť s politickou korektnosťou

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico vystúpil cez víkend na kongrese Strany európskych socialistov (PES) v Prahe.

slovakia

left justify in out

Premiér zverejnil na svojom facebookovom profile aj video z jeho prejavu, ktorý vyvolal emócie. „Môj prejav na zasadnutí Strany európskych socialistov vyvolal emócie, lebo som si nedával servítku pred ústa. Je čas skončiť s politickou korektnosťou,“ napísal Fico k videu.

 

Fico sa v prejave sťažoval na to, že socialistickí poslanci Európskeho parlamentu ho trápili iba dvomi témami – homosexuáli a moslimovia. „Mal som pocit, že som najväčší vyvrheľ na svete,“ povedal premiér Fico a dodal: "Nikto sa ma nespýtal ako sa majú ľudia na Slovensku? Aké majú platy? V akých životných podmienkach títo ľudia pracujú a žijú? A čo ste pre týchto ľudí urobili. Lebo to nikoho ako keby nezaujímalo.“

 

Premiér vo svojom prejave dodal, že počas jeho pôsobenia na premiérskom kresle bude bojovať za vyššie platy a za lepšie sociálne podmienky a práva, ktoré sú zakotvené v zákonníku práce.

 

„Solidarita nemôže byť len v tom, či my, Česi, Maďari, alebo Poliaci budeme súhlasiť s povinnými kvótami. Solidarita má úplne iné parametre, solidarita je okrem iného aj o tom, či krajina plní, alebo neplní prísne kritéria Mastrichtu. Nezužujme solidaritu len na pocit, že solidárne je len to, kedy poslúchame a kedy počúvame len to, čo si želajú tí veľkí veľakrát aj na úkor našich záujmov,“ povedal premiér o solidarite a svoj príhovor uzavrel: „Dámy a páni, možno ste čakali niečo iné, ale ja už iný nebudem," uzavrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies