VIDEO Fico: Situácia je vážna, pred úradom vlády si niekto nachystal dlažobné kocky

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 17:06 • 2 min
VIDEO Fico: Situácia je vážna, pred úradom vlády si niekto nachystal dlažobné kocky

BRATISLAVA - Za mimoriadne vážnu situáciu označil dnes premiér Robert Fico nájdené dlažobné kocky pred úradom vlády. Povedal to po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR, ktorá sa stretla z dôvodu bezpečnostných rizík.

slovakia

left justify in out

Róbert Fico zdôraznil, že sloboda prejavu a tlače mali na Slovensku vždy vysokú úroveň.  "Záleží mi na tom, aby tieto hodnoty zostali naďalej udržiavané a chránené," vyhlásil. Premiér rešpektuje právo občanov zhromažďovať sa, pokiaľ je to v súlade so zákonom.

 

"Ide nám o to, aby sme tým, ktorí sa chcú pokojne zhromažďovať, tento priestor dali. Ale chceme rovnako, aby polícia dokázala ochraňovať zdravie a životy ľudí tam, kde môže byť riziko," poznamenal. Súčasnú situáciu označil za mimoriadnu.

 

"Bezpečnostnú radu som zvolal po tom, ako sme vyhodnotili celý rad informácií o avizovaných zhromaždeniach. Plne rešpektujem právo každého občana na pokojné vyjadrenie svojho názoru, ktoré môže byť aj kritické voči mojej vláde. Naakumulovali sme množstvo informácií o tom, že môže dôjsť k viacerým konfrontáciám, či k útokom na verejné budovy," ozrejmil dôvody zasadnutia Bezpečnostnej rady SR Fico.

 

"Je to mimoriadne vážna situácia, na ktorú sme museli reagovať. Pred úradom vlády sme objavili dlažobné kocky, ktoré tam boli umiestnené v kríkoch. Ak si niekto chystá kocky, asi si nechystá pozdravné holubice. Momentálne vyhodnocujeme kamerové záznamy z tohto miesta, aby sme identifikovali čas, kedy ich tam niekto priviezol," priblížil Fico.

 

img

 

Dodal, že viac povie na stretnutí najvyšších predstaviteľov SR na Bratislavskom hrade.

Zhromaždenie sa v Bratislave na Námestí SNP a vďalších mestách na Slovensku začne o 17.00 hod.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies