VIDEO Fico sa pre nekvalitné potraviny postaví Bruselu aj v mene krajín východnej Európy

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 16:41 • 2 min
VIDEO Fico sa pre nekvalitné potraviny postaví Bruselu aj v mene krajín východnej Európy

BRATISLAVA - Dvojitá kvalita potravín, drogérie a tovarov, vrátane áut trápi nie len Slovensko a krajiny V4, ale aj ostatné východoeurópske členské štáty.

slovakia

left justify in out

Tie po dohode poverili predsedu vlády SR Roberta Fica, aby tento týždeň rokoval s predsedom Európskej komisie (EK) Jeanom-Claudom Junckerom o problematike rozdielnej kvality dovážaných produktov.

 

Táto téma rozvírila búrlivú diskusiu na verejnosti. Naskytá sa nám otázka, prečo by sme mali výrobcom tolerovať nižšiu kvalitu dovážaného tovaru, keď za neho platíme ako všade inde, maximálne s menšími cenovými rozdielmi. Tí rozlišujú kvalitu podľa krajiny, do ktorej sa produkty dovážajú, čo sa dá považovať za diskrimináciu, úmyselné zavádzanie a poškodzovanie spotrebiteľa.

 

Pričom si Slováci za kvalitnejší produkt nemajú problém trocha priplatiť. Rozsiahle kontroly prišli s nepotešujúcimi výsledkami pre konečných slovenských spotrebiteľov. Ak chcete naozaj kvalitu, siahnite po slovenských výrobkoch.

 

VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

 

Ako je možné, že do štátov východnej Európy sú dovážané takéto výrobky, ako mohlo dôjsť k takému deleniu krajín v rámci únie a aké šance má uspieť premiér Robert Fico na rokovaniach a v boji za rovnakú kvalitu vo všetkých členských štátoch, sme sa opýtali známeho politického analytika RNDr. Jána Baránka. Viac sa dozviete vo videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona