VIDEO Fico k odvolávaniu Richtera: Tri hodiny sme počúvali babské táraniny

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 06:30 • 2 min
VIDEO Fico k odvolávaniu Richtera: Tri hodiny sme počúvali babské táraniny

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady SR venovaná opozičnému pokusu o odvolanie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) pre kauzu Čistý deň je absurdná a opozícia nepredložila jediný relevantný argument. V pléne NR SR to dnes vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý viac ako dvaapolhodinové úvodné vystúpenie Natálie Blahovej (SaS) označil za babské táraniny.

slovakia

left justify in out

"Za tri hodiny ste nepredložili jediný argument, ktorý by odôvodňoval tento návrh. Babské táraniny sú jedna vec, konkrétne argumenty na odvolávanie člena vlády sú vec druhá," upozornil predseda vlády a návrh opozície označil za šialený.

 

 

Predkladateľov sa pýtal, či im neprekáža, že sa pod neho podpísal aj Boris Kollár (Sme rodina), teda "poslanec nafotený so všetkými mafiánmi, napojený na obchod s drogami" a podľa Fica poslanec, ktorý chcel sex s 15-ročným dievčaťom. "Ak vám toto nevadí, tak je mi to ľúto," odkázal šéf exekutívy.

 

Opozícii tiež pripomenul, že to boli pravicoví a liberálni politici, ktorí v minulosti rozhodli, že deti sa majú prevychovať a liečiť v súkromných zariadeniach. "Ak tu máme deti, o ktorých rozhodne súd, že majú ísť do takých zariadení, alebo ich tam pošlú rodičia, minister Richter je pripravený vytvoriť podmienky, aby boli tieto deti umiestnené v štátnych zariadeniach. Toto je sociálny štát," vyhlásil.

 

Fico odmietol aj obvinenia opozície, ktorá Richterovi vyčíta prístup k nezamestnanosti. "Ak napíšete, že nezamestnanosť je síce najnižšia v histórii, ale treba ho odvolať, lebo keby tam nebol, bola by nižšia, ako sa tým máme vážne zaoberať? Majte úctu k štátu. Krajine sa darí, má v poriadku verejné financie aj nezamestnanosť. Neobviňujte Richtera, jemu treba za najnižšiu mieru nezamestnanosti poďakovať. Vy neviete ani len základné fakty," podotkol.

 

Podľa Fica aj preto vláda došla k záveru, že neexistujú absolútne žiadne dôvody na odvolanie ministra práce. "Považujeme toto vystúpenie za účelové," uzavrel.

 

Návrh na vyslovenie nedôvery podali opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA. Pod iniciatívu sa podpísalo viac ako 50 poslancov. Opozícia je presvedčená, že Richterov rezort zlyháva. Ministra dlhodobo kritizuje za jeho konanie v prípade zariadenia Čistý deň. Podľa nej minister kauzu kryje. Opoziční poslanci sú zároveň presvedčení, že Richter mal už dávno odobrať Čistému dňu akreditáciu, ako mu to odporúčala akreditačná komisia. Vidí za tým špeciálnu ochranu súvisiacu s prepojením na politikov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies