VIDEO Farmár na svojom pozemku našiel krokodíla chrániaceho vajíčka: Chcel ho obísť, no dopadlo to nešťastne!

NETKY.SK • 16 August 2018, 10:41 • 2 min
VIDEO Farmár na svojom pozemku našiel krokodíla chrániaceho vajíčka: Chcel ho obísť, no dopadlo to nešťastne!

Krokodília samica sa cítila ohrozená, preto v snahe ochrániť vajíčka zaútočila.

slovakia

left justify in out

Mohlo by sa zdať, že krokodíl je mimo vody veľmi nemotorný a pomalý. Pravda je však taká, že sa po súši dokáže pohybovať mimoriadne rýchlo, niektoré druhy sú schopné bežať až rýchlosťou 35 km/h. O obratnosti tohto plaza sa presvedčil aj istý farmár v juhoafrickej provincii KwaZulu-Natal.

 

Nehoda sa stala v Crocodile Creek, kedy na jednom z pozemkov našli veľkú krokodíliu samicu chrániacu svoje vajíčka. Napriek tomu, že farmár, ktorý ju tu našiel, si bol vedomý nebezpečnosti situácie a nemal v úmysle zviera nijako provokovať, spravil chybu. Postavil sa totiž medzi samicu a jej vajíčka a hoci sa následne pokúsil ju obísť, prudko sa na neho zahnala. Na základe toho si muž vzal palicu, aby sa v prípade potreby vedel chrániť, no to plaz vyhodnotil ako výzvu na súboj a zaútočil.

 

Krokodíl neváhal a náhle sa vymrštil k mužovi, pričom mu zahryzol do nohy tak, až spadol na zem. Predátorovi sa už totiž nedokázal ubrániť. V tej chvíli sa končí aj videozáznam, nakoľko farmár potreboval pomoc. Ostáva teda len dúfať, že 73-ročný muž napriek hrozivosti celej situácie z incidentu vyviazol živý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies