VIDEO Fanúšikovia Legie Varšava na tribúne opäť predviedli brutalitu, klub neminie trest

NETKY.SK • 15 September 2016, 17:19 • 2 min
VIDEO Fanúšikovia Legie Varšava na tribúne opäť predviedli brutalitu, klub neminie trest

VARŠAVA - Návrat Legie Varšava do skupinovej fázy Ligy majstrov po 21-ročnej prestávke sa skončil fiaskom nielen na trávniku, ale aj v hľadisku. Poľský futbalový šampión inkasoval od bundesligovej Borussie Dortmund poltucet a prehral 0:6. Legiu však neminie ani mastná pokuta od Európskej futbalovej únie (UEFA) za výčíňanie fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Domáci priaznivci pripravili na štadióne Poľskej armády pôsobivú šou, ktorú však neskôr pokazila skupina chuligánov. Pred zápasom rozvinuli na známej tribúne "Žileta" masívny transparent a pripravili pôsobivé pyro, ktoré sa stalo v stredu večer hitom internetu. V priebehu prvého polčasu sa však začali problémy v hľadisku. Skupina domácich ultras s kuklami na hlavách chcela preniknúť do sektora hostí a vyprovokovať bitku. Bezpečnostná služba musela použiť peprové spreje a obušky. Druhý pokus chuligánov sa opakoval po zmene strán.

 

Okrem veľkého množstva odpálených svetlíc v hľadisku a bitky s usporiadateľmi zaplatí zrejme Legia pokutu aj za pokriky. Nemecké médiá informovali, že domáci fans sa prezentovali rasistickými a antisemitickými pokrikmi. Mali kričať "Jude Jude BVB" (žid, žid, BVB). Legia vydala ešte v stredu večer vyhlásenie, že priaznivci skandovali "Nutte Nutte BVB" (šľapka, šľapka, BVB). Podľa stanoviska poľského klubu je to síce vulgárne skandovanie, ale nie rasistické či antisemitické a používajú ho viaceré fanúšikovské skupiny v Nemecku. Vedenie Legie sa zároveň za správanie fanúšikov ospravedlnilo a sľúbilo potrestať vinníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies