VIDEO Fanúšikov na sociálnych sieťach zbiera aj nový slovenský film Agáva

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 17:19 • 2 min
VIDEO Fanúšikov na sociálnych sieťach zbiera aj nový slovenský film Agáva

BRATISLAVA - Fanúšikov na sociálnych sieťach zbiera aj novinka v slovenskej kinematografii - celovečerný hraný film Agáva.

slovakia

left justify in out

Na motívy druhej kapitoly románu Ladislava Balleka Agáty ho nakrútil scenárista Ondrej Šulaj. "Podpora slovenských filmov je dlhodobo zanedbávaná, snažila som sa o to, aby to bolo kontinuálne a dlhodobé, facebookovú stránku som založila už počas nakrúcania," uviedla pre TASR Simona Móciková - online marketing manažérka Trigon Production. V spoločnosti, ktorá film vyrobila, sa venuje novým médiám. V úlohe "admina" má na starosti facebookový profil produkčnej spoločnosti a zároveň šíri informácie o novom slovenskom filme na samostatnom profile ľúbostného príbehu nešťastnej lásky z prostredia pohraničného južanského mesta Palánk.

 

Správkyňa oficiálnej stránky filmu zásobovala profil Agávy aktuálnymi informáciami už počas natáčania, snažila sa zapájať fanúšikov do debaty. "Všetko prebiehalo organicky, neplatene. Spoliehala som sa iba na to, že ľudia budú mať o to záujem zo začiatku," prezradila s tým, že dva mesiace pred premiérou filmu svoje tempo zrýchlila.

 

Nový príspevok sa snažila pridávať každý druhý deň. "Urobila som si mesačný plán, ktorý som dodržiavala aj v súvislosti s tým, ako to budem promovať, aké cieľové skupiny sú u jednotlivých príspevkov. Snažila som sa naberať fanúšikov platenou reklamou, rovnako som platila aj propagáciu príspevkov. Veľmi dobre na Facebooku fungujú videá. Film ako taký je videomédium, prišlo mi to logické robiť propagáciu pomocou videa, skutočne to veľmi dobre fungovalo."

 

Aktuálne má dráma Agáva na obľúbenej sociálnej sieti takmer 2800 fanúšikov. "Čo je skoro polovica fanúšikov Červeného kapitána na Facebooku, na čo som celkom hrdá," poznamenala Simona Móciková na margo fanúšikovskej základne. "Narástli nám dosť rýchlo, ale paradoxne mám pocit, že nefungovala až tak platená reklama, ale viac ľudí sa pridávalo organicky - prejavovali skutočný záujem o film, hľadali si informácie o ňom, narazili na stránku Agávy a dúfam, že aj vďaka tomu obsahu sa pridali medzi fanúšikov."

 

Agáva, do ktorej Ondrej Šulaj obsadil herecké hviezdy ako Milan Lasica či Milan Kňažko, zažila tento týždeň (30.3.) slávnostnú premiéru v Bratislave. Na otázku, ako sa bude meniť profil filmu v popremiérovom čase a aké aktivity čakajú divákov, administrátorka odpovedala: "Určite by sme chceli robiť ešte súťaže, lebo tento film by mali hrať kiná po celom Slovensku minimálne týždeň, dva. Chcela by som, aby boli fanúšikovia zapojení aj do komunikácie počas toho, ako sa to hrá v kinách. Potom by sme chceli Agávu posielať na rôzne festivaly, budeme informovať o živote filmu."

 

Hlavnú ženskú postavu stvárnila v príbehu, ktorý sa odohráva v prelomovom období tesne po 2. svetovej vojne, Katarína Šafaříková. V rozhovore pre TASR priznala, že intenzívna komunikácia na sociálnych sieťach nepatrí medzi jej záľuby. Vytvorené konto síce má, ale statusy pridáva zriedkavo. Medzi príspevkami vyštudovanej herečky, ktorá v súčasnosti aj sama učí predmety technika javiskovej reči a umelecký prednes, by ste sotva našli aj známe "selfie".

 

"Nemám to rada. Som totálne nervózna z toho, že všetci tak fungujú, že sa fotia. Ja sa prosto neviem fotiť sama, príde mi to čudné a Facebook mám nastavený tak, že cudzí ľudia nevidia," prezradila kráska, ktorá sa pred kamerami objavila v roku 2007 v seriáloch, jej prvou úlohou v hranom filme bola postava Mariany v televíznom filme Ľúbi neľúbi z cyklu Nesmrteľní.

 

Katarína Šafaříková nemá výhrady, keď sa jej ľudia ozvú kvôli autogramu, prípadne reagujú na časté reprízy spomínaného televízneho filmu. "Vždy vtedy sa ozve pár ľudí, že videli sme vás a pekné to bolo," hovorí sporadická používateľka sociálnej siete. "Ja mám rada na hercoch, keď hrajú, keď ich vidím v tom, v čom sú dobrí, a vidím ich na javisku alebo vo filme, ale že by ma zaujímalo, ako doma vyprážajú karfiol...," naznačuje svoj postoj herečka, ktorá odmieta verejné propagovanie svojho súkromia.
 

Iný názor má však na podporu filmu prostredníctvom sociálnych sietí: "Je to veľmi dobrá cesta, ako sa dá šíriť dobrá práca. Sama reflektujem na to, že Agáva má aj facebookovú stránku, podporujem v tom aj svojich priateľov a divákov, ktorých osobne nepoznám, aby sa možno aj zapojili do diskusie, aby 'lajkovali' a 'šérovali'."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies