VIDEO Facebook chystá novú éru komunikácie cez virtuálnu realitu

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 18:59 • 2 min
VIDEO Facebook chystá novú éru komunikácie cez virtuálnu realitu

NEW YORK - Facebook urobil skok v zlepšovaní komunikácie na sociálnych sieťach. Jeho zakladateľ Mark Zuckerberg predstavil aplikáciu Facebook Spaces, ktorá užívateľov vďaka virtuálnej realite spojí s priateľmi absolútne novým spôsobom.

slovakia

left justify in out

Komunikácia na diaľku už nebude spočívať len v písaní si. Nová aplikácia vás premiestni do virtuálneho sveta, kde budete so svojimi blízkymi môcť spoločne robiť rôzne aktivity. Potrebuje na to však špeciálne okuliare, ktoré stoja 600 eur.

 

Na život vo virtuálnej realite je treba si najskôr vytvoriť postavu, ktorej podobnosť sa bude odvíjať od profilovej fotografie. Po tomto kroku už môžete do aplikácie pozvať priateľov a zabávať sa s nimi.

 

Možností je viacero. Môžete navštíviť rôzne miesta zaznamenané na 360-stupňové videá. Viete sa dostať aj na miesta, ktoré ste s priateľmi navštívili v minulosti a zverejnili ich na časovej osi. Samozrejme sa môžete aj iba rozprávať.

 

 

V aplikácii máte ďalej možnosť kohokoľvek stíšiť alebo zablokovať. Výber spoločníkov je vždy len na vás.

 

Projekt je zatiaľ iba na začiatku ale beta verzia je dostupná už teraz. Facebook plánuje postupne pridávať ďalšie zaujímavé funkcie a možnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies