VIDEO Extrémny cyklista lezie po horách s bicyklom na chrbte!

NETKY.SK • 16 Január 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Extrémny cyklista lezie po horách s bicyklom na chrbte!

Dvadsaťšesťročný Kilian Bron posunul jazdu na horskom bicykli na celkom inú úroveň. Tradičné trate vo francúzskych Alpách mu boli málo, a tak sa rozhodol si pripevniť bicykel na chrbát a po takmer horolezeckých cestičkách vyliezť na miesta, kam sa možno nikto s bicyklom ešte nedostal. Šialené video síce natočil vlani v lete, zverejnil ho však až teraz.

slovakia

left justify in out

Aj keď ide o ukrutnú drinu, športový nadšenec si cestu po via ferratách, teda istených cestách v náročnom teréne, užíva, píše server Novinky.cz. "S bicyklom na chrbte je lezenie trikrát pomalšie, ale je to úžasný pocit, keď sa dostanete na vrchol a sadnete si na bicykel," povedal agentúre AP Bron.

 

Nie je to pritom po prvýkrát, čo skombinoval viac športov. "Rád hľadám originálne inovácie v športe. Potom, čo som jazdil na horskom bicykli v snehu a skúšal kombinovať jazdu na bicykli s paraglidingom, vedel som, že je čas na ďalší šialený projekt," priznal.

 

Najťažšie na tejto kombinácii je, že sa musí vysporiadať s únavou po lezení. "Najdôležitejšie je si udržať koncentráciu aj navzdory tomu, že ste unavení. Nie je tam absolútne žiadny priestor na chyby," uzatvára.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies