VIDEO Extrémisti z Ukrajiny vyhnali ruskú Sberbank, predáva divízie

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 13:55 • 2 min
VIDEO Extrémisti z Ukrajiny vyhnali ruskú Sberbank, predáva divízie

Moskva – Na základe neustále sa opakujúcich útokov ukrajinských nacionalistov na pobočky Sberbank, sa ruská banka rozhodla predať svoju ukrajinskú divíziu.

slovakia

left justify in out

Patrí k skupine investorov, ktorá pokrýva podniky z Bieloruska a Lotyšska. Svoje rozhodnutie prehodnotila na základe opakujúcich sa akcií pravicových extrémistov, ktorý devastujú pobočky Sberbank na celom území Ukrajiny. 

 

Tieto opakované "razie" sa spustili v období, keď sa Krym prinavrátil k Ruskej federácií. Ďalším dôvod je uvalenie sankcií zo strany Ukrajiny na spoločnosť Sberbank a ďalšie ruské banky pôsobiace v krajine. "Dúfame, že rozhodnutie predať divíziu pomôže obnoviť jej bežnú prevádzku," uviedla Sberbank.

 

 

Banka chce predaj divízie uskutočniť do polovice tohto roka pričom cenu nezverejnila. Generálny riaditeľ spoločnosti Sberbank German Gref sa minulý týždeň vyjadril, že firma je už v štádiu aktívneho skúmania možností, ako čo najrýchlejšie opustiť ukrajinský trh. Podľa agentúry Reuters, aby bola transakcia uskutočniteľná, spoločnosť musí získať súhlas finančných a protimonopolných regulátorov. 

 

Banka Sberbank je najsilnejšou bankou na ruskom bankovom trhu. V minulom roku sa jej podarilo zvýšiť si čistý zisk na ohromných 542 miliárd rubľov, v prepočte 8,76 miliardy eur, čo predstavuje nárast o takmer o 320 miliárd rubľov v porovnaní s rokom 2015. Informoval portál HN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies