VIDEO Expertka v maďarskej televízii povedala, od ktorého momentu sa islamizácia spoločnosti nedá zastaviť

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 07:00 • 2 min
VIDEO Expertka v maďarskej televízii povedala, od ktorého momentu sa islamizácia spoločnosti nedá zastaviť

BUDAPEŠŤ - V maďarskej verejnoprávnej televízii vystúpila nedávno expertka z Centra pre štúdium politického islamu, čo je neštátny think tank a odkazovala na štúdiu Harvardskej univerzity, podľa ktorej islamizácia krajiny už nemôže byť zastavená, ak počet moslimov v krajine dosiahne kritického bodu 16 percent populácie.

slovakia

left justify in out

Expertka Nikoletta Incze v rannom vysielaní televízie (video nižšie, nájdete aj na hirado.hu), ktoré sa zaoberalo šírením islamu v Európe, povedala, že mnohé krajiny, ktoré sú dnes islamské, boli predtým kresťanské. Napríklad Turecko, Egypt alebo Sýria.

 

Aj v iných krajinách islam postupne nahradil náboženstvá, ktoré tam boli predtým dominantné. V Pakistane to bol hinduizmus, v Afganistane budhizmus a v Iráne zoroastrizmus.

 

Moslimovia tieto krajiny v mene džihádu vojensky dobyli a islamizovali ich. Tento proces trval storočia a otázka pre vedcov vraj bola, kedy došlo k „bodu zlomu“.

 

Nikoletta Incze cituje spomínanú štúdiu, podľa ktorej je islamizácia v krajine nezvratná, ak percento moslimov v populácii dosiahne 16 percent. Potom vraj kompletná islamizácia trvá ďalších 100 až 150 rokov.

 

Islamizácia vyššie uvedených krajín je historický fakt, názov citovanej štúdie všk nebol špecifikovaný a ani sa ju nepodarilo nájsť podľa kľúčových slov, píše server stredoevropan.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies