VIDEO EL: Slovan v odvete remizoval s Krasnodarom a nepostúpil, Vittek dal hetrik

NETKY.SK • 6 August 2015, 23:44 • 2 min
VIDEO EL: Slovan v odvete remizoval s Krasnodarom a nepostúpil, Vittek dal hetrik

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 s FK Krasnodar 3:3 (0:2), ale ich minulotýždňová prehra 0:2 na pôde súpera posunula do play-off ruský klub. Hetrikom sa na Pasienkoch zaskvel útočník "belasých" Róbert Vittek.

slovakia

left justify in out

Domácim nevyšiel vstup do stretnutia. Už v 7. min si Smolov ukážkovo zasekol Gorosita, ktorý ho fauloval v šestnástke a nariadený pokutový kop bezpečne premenil Mamajev - 0:1. Zakrátko mal tutovku na kopačke Ari, obišiel aj brankára Muchu, ale loptu z prázdnej bránky vykopol Hudák. V 12. min sa opäť tešili hostia, Smolov pripravil streleckú pozíciu Mamajevovi, ktorý vymietol pravý horný roh svätyne Bratislavčanov. Hostia sa po druhom góle upokojili a do polčasovej prestávky predviedli niekoľko pekných akcií. Domáci mali dve nádejné príležitosti v 31. min. Najprv Hudák nedočiahol na Milinkovičov center z priameho kopu a o niekoľko sekúnd srbský legionár z hranice šestnástky vyprášil rukavice brankára Dikaňa. V závere prvej štyridsaťpäťminútovky sa k ďalším dvom streleckým pokusom dostal opäť Milinkovič, ale neuspel.

 

Po zmene strán sa o prvý vzruch postaral v 53. min Kubík, ktorého strelu vyrazil Dikaň. Z následného rohu hlavou znížil Vittek - 1:2. Útočník Slovana sa zaskvel aj v 60. min, keď po Gonzálezovom vysunutí zblízka prekonal gólmana hostí - 2:2. V 73. mohol Slovan dokonať obrat, strela Milinkoviča z priameho kopu však pristála na brvne hosťujúcej bránky. Podarilo sa to až v 77. min Vittekovi, ktorý bol na konci peknej kombinačnej akcie domácich - 3:2. Hostia vyrovnali v nadstavenom čase z ďalšieho pokutového kopu zásluhou Smolova.

Európska liga 2015/2016 - 3. predkolo - odvetný zápas - štvrtok:
ŠK Slovan Bratislava (SR) - FK Krasnodar (Rus.) 3:3 (0:2) - prvý zápas 0:2, do play-off EL postúpil Krasnodar
Góly: 54., 60. a 77. Vittek - 8. a 12. Mamajev (prvý z pok. kopu), 90.+ Smolov (z pok. kopu), ŽK: 33. L. Peltier, 55. K. Mészáros - 58. Gazinskij, 72. Strandberg, rozhodoval: Sébastien Delferiére (Belg.), 2852 divákov
Zostavy:
Slovan: Mucha - Gorosito, D. Hudák, Saláta, Podaný - Sekulič, M. González (81. Štefánik) - L. Peltier (46. K. Mészáros), Milinkovič, F. Kubík (72. F. Oršula) - Vittek
Krasnodar: Dikaň - Jedrzejczyk, R. Sigurdsson, A. Granqvist, Sergej Petrov - Gazinskij (64. Strandberg) - Laborde (78. Wánderson), Achmedov, Mamajev (46. Torbinskij), Smolov - Ari

 



Hlasy:
Dušan Tittel (tréner Slovana): "V prvom rade blahoželám súperovi k postupu. Vedeli sme, že odveta bude ťažká, ale predstavovali sme si iný vývoj zápasu, nie prehrávať v 12. min 0:2. Bol to pre mužstvo veľký úder. Krasnodar dominoval, ale v polčasovej prestávke sme chlapcov motivovali, aby nevešali hlavy a hrali akoby bolo 0:0. Strelili sme tri góly, nastrelili brvno, ďalšie príležitosti zmaril výborný brankár hostí. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať."

Oleg Kononov (tréner Krasnodaru): "Vo futbale sú najdôležitejšie góly, my sme ich nastrieľali dosť. Slovan v druhom polčase zlepšil pohyb, vypracoval si príležitosti a tri z nich využil. S tým nie som spokojný, s hráčmi nás čakajú rozhovory."

Róbert Vittek (útočník a autor všetkých troch gólov Slovana): "O osude stretnutia rozhodli rýchle dva góly súpera, ktoré sme dostali v rozpätí niekoľkých minút. V tejto časti zápasu sme na chvíľu stratili koncentráciu a urobili sme dve hrubé chyby, ktoré skúsený protivník využil na skórovanie. Priebeh druhého polčasu ukázal, že vieme hrať dobrý futbal. Škoda, že sa to pre nás skončilo so zlým koncom. Krasnodar však postúpil zaslúžene."

Jakub Podaný (obranca Slovana): "Stretnutie sa začalo presne tak, ako sme nechceli. Súper nám dal dva rýchle góly, čím v podstate už rozhodol o svojom postupe. My sme sa v druhom polčase pokúsili o zázrak a vďaka Robovi Vittekovi a jeho pohotovosti sme sa vrátili do hry. Túžili sme to aspoň dohrať so cťou. Škoda, že nám to nevyšlo, ale zásluhou toho druhého polčasu sa nemáme za čo hanbiť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies