VIDEO Egyptský tank zlikvidoval auto plné bômb, ktoré sa snažilo dostať do mesta neďaleko pobrežia

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 7:41 • 2 min
VIDEO Egyptský tank zlikvidoval auto plné bômb, ktoré sa snažilo dostať do mesta neďaleko pobrežia

KÁHIRA – Egyptská armáda sa teší veľkému úspechu! Posádke tanku sa podarilo prejsť po aute, ktoré bolo plné výbušnín, nasmerované na miesto samovražedného útoku. Ich pohotovosť zabránila obrovským stratám na životoch.

slovakia

left justify in out

Armáda informovala, že tank zastavil podozrivé vozidlo pri vstupe na kontrolné stanovište v blízkosti mesta Ariš, hlavnom meste provincie Severný Sinaj. Hneď ako zistili, čo sa vo vozidle nachádza, začali konať. Aby útoku predišli, rozhodli sa cez auto prejsť, čím eliminovali teroristov a plánovanú explóziu, ktorá by mala zdrvujúce následky.


Aby autu zabránili vstúpiť na stanovište, tank si to namieril rovno na ich nich. Vo vozidle sa nachádzali štyria teroristi. Táto akcia si žiaľ vyžiadala sedem ľudských životov, vrátane dvoch detí. Armáda ďalej uviedla, že ak by sa ozbrojencom podarilo dostať sa na stanovište, obetí by mohlo byť omnoho viac, pričom ich odhady hovoria až o 60 civilistoch, v prípade, že by sa auto dostalo na miesto určenia.   

 

"Výbuch bol veľký, v aute bolo asi 100 kilogramov výbušnín,"uviedol vo vyhlásení. K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina. 

 

Povstanie v sinajskom regióne nabralo na intenzite potom, čo armáda zvrhla prezidenta Muhamada Mursího z Moslimského bratstva, najstaršieho islamského hnutia v Egypte po masových protestoch proti jeho vláde v polovici roku 2013.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona