VIDEO: Eduard Heger sa stretol so Zelenským. Slovákom poslal odkaz

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 21:33 • 2 min
VIDEO: Eduard Heger sa stretol so Zelenským. Slovákom poslal odkaz

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) sa v rámci návštevy susednej Ukrajiny stretol s tamojším prezidentom, ktorý smeroval Slovákom úprimné slová.

slovakia

left justify in out

Heger informoval o stretnutí na sociálnej sieti, kde zverejnil video. Volodymyr Zelenskyj v ňom ďakuje Slovákom za podporu. „Pomáha nám vaša vláda, ale aj vy pomáhate našim obyčajným, veľmi statočným ukrajinským ľuďom. Ďakujem veľmi pekne. Ukrajina vám to nikdy nezabudne,“ vyhlásil prezident. 

 

 

Heger sa v piatok v Kyjeve stretol aj s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom, ktorý mu poďakoval za slovenskú pomoc. Heger o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí. „Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ sa mi pri stretnutí poďakoval za našu pomoc a za poskytnutie EÚ perspektívy, ktorá im dáva silu bojovať,“ napísal slovenský premiér na sociálnej sieti Instagram.

 

 

Heger tiež navštívil mesto Buča. „Zdevastované mesto a desiatky mŕtvych civilistov, ktorí boli zavraždení krutým spôsobom. Videl som aj masové hroby a vôbec nebudem preháňať, ak poviem, že tento pohľad mnou hlboko otriasol,“ uviedol. 

 

Prečítajte si tiež: Joe Biden sa poďakoval Slovensku. Aký mal dôvod?

 

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová sľúbila v piatok ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému rýchlejší začiatok rokovaní o členstve Ukrajiny v Európskej únii. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

img

 

Von der Leyenová dala Zelenskému pri osobnom stretnutí v Kyjeve dotazník, ktorý sa má pre EÚ stať východiskovým bodom pri rozhodovaní o potenciálnom členstve Ukrajiny. Sformovanie tohto názoru (na začatie rokovaní o členstve EÚ) nebude, ako obvykle záležitosťou rokov, ale domnievam sa, že niekoľkých týždňov,“ povedala šéfka EK.

 

Zelenskyj prisľúbil, že dotazník bude vyplnený o týždeň.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona