VIDEO Eagles of Death Metal sa po útokoch vrátili do Paríža: Vystúpili na koncerte U2

NETKY.SK • 8 December 2015, 06:46 • 2 min
VIDEO Eagles of Death Metal sa po útokoch vrátili do Paríža: Vystúpili na koncerte U2

PARÍŽ - Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, ktorá koncertovala v parížskom klube Bataclan v čase, keď tam 13. novembra došlo k teroristickému útoku, v pondelok znova vystúpila vo francúzskej metropole.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kapela z Kalifornie odohrala dve piesne v závere koncertu írskej skupiny U2 v plnej AccorHotels Arene. Pod vedením frontmana Jesseho Hughesa vystúpila so svojou verziou piesne People have the Power od Patti Smithovej pred vlastnou skladbou I Love You All The Time, píše agentúra Reuters.

 


Frontman U2 Bono pozvaných hostí návštevníkom predstavil ako "ľudí, ktorých životy budú navždy súčasťou Paríža". "Sú to naši bratia, pripravili ich o ich pódium pred troma týždňami," povedal Bono počas posledného koncertu aktuálneho turné svojej kapely.

 


Niektorí fanúšikovia boli počas pondelňajšieho koncertu zahalení vo francúzskych vlajkách. Podujatie neobišli posilnené bezpečnostné opatrenia v rámci výnimočného stavu vo Francúzsku. Nad arénou sa pred koncertom dve hodiny vznášal vrtuľník a diváci vstupovali do budovy s kapacitou 20.000 ľudí cez zadný vchod. Žiadne incidenty neboli hlásené.

 


Pri útokoch v Paríži z 13. novembra zabili páchatelia 130 ľudí, 89 z nich v koncertnej hale Bataclan, kde práve vystupovali Eagles of Death Metal. Americká skupina, ktorá napriek svojmu názvu nie je metalovou, následne odložila zvyšok svojho európske turné do februára. Kapela po útokoch tiež uviedla, že chce byť prvou, ktorá vystúpi v Bataclane po jeho opätovnom otvorení.

 

Teroristické útoky z Paríža sa nepriamo dotkli aj hudobníkov z U2. Írska skupina mala pôvodne vystúpiť vo francúzskej metropole 14.-15. novembra, koncerty však odriekla a náhradnými termínmi boli uplynulá nedeľa a v pondelok 6. a 7. decembra.


U2 po útokoch osobne podporili amerických kolegov z Eagles of Death Metal, zakúpili im napríklad nové mobilné telefóny a poskytli k dispozícii svoje lietadlo.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies