VIDEO Dve ženy zaútočili granátom a streľbou na políciu v Istanbule

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 16:46 • 2 min
VIDEO Dve ženy zaútočili granátom a streľbou na políciu v Istanbule

ISTANBUL - Dve útočníčky dnes hodili ručný granát a spustili streľbu na policajtov pred stanicou poriadkovej polície na okraji najväčšieho tureckého mesta Istanbul. Informovali o tom turecké médiá.

slovakia

left justify in out

Istanbulská polícia zastrelili dve útočníčky, ktoré dnes hodili ručný granát a spustili streľbu na policajtov pred stanicou poriadkovej polície na okraji najväčšieho tureckého mesta, aby následne z miesta činu ušli a ukrývali sa vo vzdialenejšej budove. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Anadolu.

 

 

Ženy boli identifikované ako členky zakázanej krajne ľavicovej skupiny Revolučný ľudový oslobodzovací front (DHKP-C). Obe militantky po útoku na políciu z miesta činu ušli na vozidle a skrývali sa vo vnútri spomínanej budovy na istanbulskom predmestí Bayrampaša. Polícia následne budovu obkľúčila a pripravovala sa na operáciu, ktorej cieľom malo byť zadržanie oboch žien. Tie boli nakoniec zastrelené.

 

Tlačová agentúra Dogan zverejnila videozáznam, zrejme z bezpečnostnej kamery, ktorý zachytáva dnešný útok oboch žien - ako strieľajú na policajný autobus pred policajnou stanicou a hádžu naň ručný granát, potom mieria na samotnú stanicu. Polícia zareagovala takisto paľbou a zranila jednu militantku. Pri tomto útoku neutrpel zranenia žiaden policajt, uviedla turecká štátna televízia TRT.

 

 

 

Motív útoku nie je známy, ale v minulosti útočili na políciu kurdskí povstalci a militanti z krajne ľavicovej organizácie, dodala agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies