VIDEO Dvaja šialení vynálezcovia prišli s neuveriteľnou novinkou: Pobavili celý svet

NETKY.SK • 9 Január 2018, 12:01 • 2 min
VIDEO Dvaja šialení vynálezcovia prišli s neuveriteľnou novinkou: Pobavili celý svet

Dvojica nemeckých súrodencov známa svojimi bizarnými vynálezmi vytvorila "dopravný prostriedok", o akom by sa vám ani nesnívalo.

slovakia

left justify in out

Nemecká súrodenecká dvojica Johannes a Phillip Mickenbeckerovci je na internete už mnohým dobre známa. Prezentujú sa ako nekonvenční vynálezcovia a pýšia sa svojimi naozaj bizarnými objavmi. Počas celého roka 2017 robili mnohé pokusy s vaňou. Áno, čítate dobre, z vane bežne slúžiacej na teplý kúpeľ vytvorili napríklad sane či dokonca ponorku. Na záver roka si však nechali zlatý klinec, kedy z nej zostrojili „lietadlo“, v ktorom si môžete zalietať.

 

S nápadom o lietajúcej vani sa bratia pohrávali dlhšiu dobu, no reálne sa tým začali zaoberať v priebehu minuloročného leta. Previesť takúto uletenú myšlienku do reality však vonkoncom nebolo jednoduché. Ako uviedli, najnáročnejším bolo zohnať vrtule, pretože tie museli byť veľmi silné, aby ťažký predmet udvihli do vzduchu a zároveň zabezpečili jeho stabilitu.

 

Pomoc prišla od známeho, ktorý pracuje vo firme zaoberajúcej sa výrobou dronov. Ten im okrem pomoci so získaním vrtúľ pomohol aj s naprogramovaním prístroja tak, aby bol schopný sa vzniesť. O dva týždne na to už bola vaňa pripravená na prvý testovací let.

 

Na to, aby mohli Johannes a Phillip s vaňou vzlietnuť potrebovali špeciálne povolenie od štátu. To však bez väčších problémov dostali. Let sa teda uskutočnil v telocvični aj za účasti zvedavého obecenstva. Napriek tomu, že väčšina z nich predpokladala, že takýto šialený pokus nemôže vyjsť, mýlili sa. Vaňa s jedným človekom na palube hladko preletela ponad celú telocvičňu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies