VIDEO Dvadsaťjednotku čaká dôležitý dvojzápas s Albánskom, premiérovo pod taktovkou Brunegrafa

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 16:30 • 2 min
VIDEO Dvadsaťjednotku čaká dôležitý dvojzápas s Albánskom, premiérovo pod taktovkou Brunegrafa

BRATISLAVA - Už pod vedením trénera Ota Brunegrafa odohrá slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov najbližšie dva marcové kvalifikačné zápasy ME 2019 proti Albánsku. "Sokolíci" najprv 23. marca budú čeliť súperovi v Tirane, o štyri dni 27. marca ho privítajú v Žiline.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slováci sú v 2. kvalifikačnej skupine až štvrtí. Na konte majú po 5 dueloch dve výhry a dve prehry so Španielskom a s Islandom. Ak chcú pomýšľať aspoň na baráž, už si nemôžu dovoliť zaváhať.

 

Brunegraf, ktorý v utorok na tlačovej konferencii predstavil 23-člennú nomináciu, bude plniť úlohy hlavného trénera po Pavlovi Hapalovi. Český kormidelník, ktorý so SR 21 postúpil a úspešne účinkoval na ME v Poľsku minulý rok, už trénuje pražskú Spartu.

 

img

 

"Zmena bola rýchla a nečakaná. Prináša to ale futbalový život a treba sa tomu postaviť čelom," zareagoval na odchod dlhoročného trénerského súputníka 45-ročný kouč. Ten zloženie výberu ešte konzultoval s Hapalom, konečná verzia však bola už v jeho réžii: "Viac-menej v hrubých rysoch sme mali nomináciu vykomunikovanú, potom tam pár otáznikov zostalo v mojej réžii," dodal tréner, ktorý sa nateraz odmietol baviť, či by nasledovala Hapalove kroky na Letnú: "Toto by som riešil až po týchto dvoch zápasoch. Sme pred pozitívnym zlomom, čaká nás ešte päť zápasov. My ich musíme zvládnuť všetky, ak chceme postúpiť z druhého miesta. Takže toto odložíme na neskôr a uvidíme."

 

V nominácii je 23 hráčov, zraz je v nedeľu 18. marca o 12.00 h v Šamoríne. Pre zranenia chýbajú obranca MFK Ružomberok Dominik Kružliak, stredopoliar Borussie Mönchengladbach László Bénes či útočník FC Nitra Tomáš Vestenický, kmeňový hráč Cracovie Krakov.

 

Na kontinentálnom šampionáte bude po druhý raz štartovať 12 mužstiev, v hre je 11 miesteniek (Taliansko má istotu účasti, San Maríno ako spoluorganizátor nie). Na záverečný turnaj ME postúpia priamo víťazi skupín. Štyria najlepší z druhých priečok (do úvahy sa budú brať výsledky s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine) dostanú šancu v baráži hranej na odvetu. Šampionát v Taliansku bude zároveň európskou olympijskou kvalifikáciou - štyria semifinalisti ME 2019 preniknú na turnaj do Tokia 2020.

 

 

Nominácia SR 21 na kvalifikačné zápasy ME 2019 s Albánskom (23. marca v Tirane a 27. marca v Žiline):

 

brankári: Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (Rotherham United FC), Martin Vantruba (Spartak Trnava)

obrancovia: Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň), Martin Šulek (AS Trenčín), Andrej Kadlec (Spartak Trnava), Richard Križan (FC Nitra), Michal Sipľak (MKS Cracovia Krakov), Atila Varga (U.S. Arezzo)

stredopoliari: Christián Herc (DAC 1904 Dunajská Streda), René Kotrík (FC Nitra), Jakub Hromada (SK Slavia Praha), Milan Dimun (MKS Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (KS Lechia Gdaňsk), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Filip Lesniak (Aalborg BK), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Jozef Urblík (FK Vysočina Jihlava)

útočníci: Samuel Mráz, Filip Balaj (obaja MŠK Žilina), Roland Černák (DAC 1904 Dunajská Streda)

 

realizačný tím:

hlavný tréner: Oto Brunegraf, tréner brankárov: Miroslav König, kondičný tréner: Peter Boďo, technický vedúci: Jakub Kojnok, lekár: Zsolt Fegyveres, fyzioterapeut: Martin Nozdrovický, masér: Juraj Ludík, kustódi: Marek Košáň, Patrik Fedor

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies