VIDEO Drucker nebude stínať hlavy bez argumentov. Najprv sa oboznámi so situáciou

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 12:14 • 2 min
VIDEO Drucker nebude stínať hlavy bez argumentov. Najprv sa oboznámi so situáciou

BRATISLAVA - Nový minister vnútra Tomáš Drucker nejde na úrad s tým, aby okamžite niekoho prepustil. Najprv sa chce s ľuďmi porozprávať a oboznámiť sa so situáciou, až potom bude prijímať riešenia.

slovakia

left justify in out

Tomáš Drucker sa najskôr oboznámi so situáciou na Ministerstve vnútra SR, stretne sa s ľuďmi a až potom bude nejako konať. "Som pripravený na dôraznosť a konzekventnosť, aj personálnu. V priebehu dní sa ma pýtajte, k čomu prichádzam," odporučil.

 

S policajným prezidentom Tiborom Gašparom sa stretne v čo najkratšom čase. Drucker zdôraznil, že sa ide oboznámiť so situáciou a pripraví legislatívu ohľadom zmeny spôsobu výberu, menovania o odvolávania policajného prezidenta. 

 

"Opätovne vyzývam kohokoľvek v Policajnom zbore, aby sa nebál oponovať autoritám, ktoré na nich môžu vplývať. Z pozície ministra ich vyzývam, aby sa nebáli odmietať vplyvy na vyšetrovací proces. Navrhnem anonymný spôsob nahlasovania," povedal. Dodal, že je presvedčený o tom, že drvivá väčšina policajtov je slušná a charakterná.

 

Drucker zároveň povedal, že sa stretne aj s organizátormi verejných zhromaždení. "Chcem s nimi debatovať, stretneme sa v najbližších dňoch, pravdepodobne v pondelok," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona