VIDEO Dron zachránil život seniora: Našiel ho po tom, ako uviazol v močiari

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Dron zachránil život seniora: Našiel ho po tom, ako uviazol v močiari

Najnovšie technológie sa opäť uplatnili aj v oblasti záchrany ľudských životov.

slovakia

left justify in out

75-ročný Peter Pugh bol nedávno na výlete v anglickom Norfolku. Počas prechádzky so skupinou sa však rozhodol ísť skratkou, a tak sa od priateľov oddelil. Spravil však veľkú chybu, ktorá sa mu pokojne mohla stať osudnou. Nebyť policajného dronu.

 

Keď sa Peter hodiny nevracal, priatelia oznámili na polícii jeho zmiznutie. Tá po ňom okamžite začala pátrať. Akcia trvala viac ako 20 hodín. Stratil sa v sobotu poobede a našli ho až v nedeľu okolo 15. hodiny. Polícii však významne pomohol dron, ktorý strateného muža z výšky dokázal lokalizovať. Peter sa na svojej skratke pošmykol a spadol do močiara, z ktorého sa nedokázal dostať von.

 

Akonáhle Pugha z vody po takmer celom dni vytiahli, previezli ho vrtuľníkom do nemocnice, kde sa zotavoval z podchladenia. Jeho žena Felicity sa vyjadrila, že tak dlho prežil v studenej vode len vďaka svojej dobrej fyzickej kondícii.

 

Dron sa teda pri pátraní opäť osvedčil. Nebyť tejto pomôcky, akcia by zabrala oveľa viac času, čo by sa pre dôchodcu mohlo stať fatálnym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies